D O L P H I N S . A N D . F U N C H A L

Op een van onze laatste dagen in Madeira gingen we de oceaan op. We hoopten dolfijnen te zien, maar dat was nog niet zo makkelijk! Door de hoge golven was het lastig om dolfijnen te spotten. Als eerst kwamen we een schildpad tegen die rustig aan het ronddobberen was. Kort daarna werden we gebeld door de spotter van de organisatie dat er richting het westen dolfijnen te zien waren. Vol gas gingen we die kant op en inderdaad: we zagen een groep dolfijnen! Helaas waren de golven echt enorm en was het zo lastig om foto’s te maken, hieronder het resultaat!

068

069

070

Ook verkenden we Funchal, een supergezellige stad met veel terrasjes en gezellige pleintjes. Ook de haven is een bezoekje waard. We kochten een heerlijk knoflookbrood bij een kraampje en liepen langs het beeld van Cristiano Ronaldo (deze beste man is geboren in Funchal). Vervolgens wandelden we lekker door een park en genoten we van het weer. We sloten de vakantie af met een avond vol met vuurwerk. Een meer dan geslaagde trip en dit eiland heeft ons zeker verrast! Als je niet te ver wilt vliegen (ongeveer 4 uur vanaf Amsterdam) maar wel op zoek bent naar een bestemming die subtropisch is, dan is Madeira zeker een bezoekje waard!

057

067

066

065

064

063

058

062

061

060

059

 


Posted in TRAVEL | October 11th, 2015 comment