P O R T O . M O N I Z

DCIM100GOPRO

In de ochtend genoten we van een geweldig ontbijt. Met uitzicht op zee, een kop koffie en allerlei lekkernijen. We hadden de kaart erbij gepakt en we besloten de westkust van het eiland te gaan ontdekken. We reden langs de kust naar het westen en vervolgden onze weg omhoog naar het noordelijk gelegen Porto Moniz.

018

019

020

021

022

023

extra1

025

In het zuiden scheen de zon vol op. We stopten geregeld om elke keer weer ademloos een landschap te bewonderen. Het was echt een prachtige route en we genoten volop. Het eiland is zo ontzettend groen en begroeid dat het soms wel een sprookje lijkt. Helemaal met al die mooi aangelegde terrassen.

026

027

028

Het stukje door het binnenland wat ons naar de noordkant bracht, had een heel ander klimaat. Het was mistig, koud en deed erg mystiek aan. We reden door de wolken heen die met een noodvaart het dal inschoten. De zon was verdwenen en het leek wel alsof we op een heel ander eiland waren!

extra2 029

030

031

Alsof dat nog niet genoeg was, doemde er voor ons weer een heel ander landschap op. Het leek wel of we op de maan waren belandt! Wilde rotsen staken de lucht in en werden toegetakeld door de wilde golven van de Atlantische oceaan. In Porto Moniz hebben ze een natuurlijk zwembad aangelegd waardoor je dus in de zee zwemt maar geen last hebt van de woeste golven. Het had me erg leuk geleken om hier een duik te nemen en had dan ook mijn bikini meegenomen omdat het in Ponta do Sol zulk lekker weer was. Ik vond de 15 graden veel te koud en toen ik de oceaan aan m’n tenen voelde stond mijn beslissing helemaal vast: geen duik voor mij brrrr!

033

034

035

036

037

Op de terugweg namen we een andere route. We gingen recht door het midden van Madeira en dus door het binnenland. Er was een keuze om door een tunnel te gaan (snelle route) of de route door de bergen. Het werd dat laatste en dat was een geweldige keus. Op dit deel van het eiland leek het wel alsof we in Aziƫ waren: prachtig! We gooiden de auto aan de kant, pakten de picknick spullen erbij en genoten van de verse producten en de bijzondere omgeving.

038


Posted in TRAVEL | August 31st, 2015 comment