M A D E I R A . R E P O R T

madeirapost

Vroeg in de morgen vlogen we vanaf Schiphol richting Madeira. De gemiddelde passagier was 65+ en zo leek het alsof we op bejaardenreis gingen. Tja Madeira is niet echt hot onder jongere mensen, maar alle foto’s van de fantastische natuur maakte ons zo enthousiast dat we toch boekten. Eenmaal aangekomen op Madeira (een Portugees eiland voor de kust van Marokko) haalden we onze huurauto op en reden we in de nog geen maand oude(!!) Skoda Fabia naar het hotel in Ponta do Sol.

001

Het hotel was echt prachtig mooi, strak ingericht en veel wit. Dit was vroeger de gevangenis van het dorpje en de eigenaar verkocht als kind sigaretten aan de gevangenen die hij dan door de tralies gaf. Dat het een gevangenis is geweest zie je absoluut niet terug. Alles ruikt er naar een subtiele parfum en het is brandschoon.

002

We hadden inmiddels enorme honger gekregen van het reizen en besloten naar het restaurant tegenover het hotel te gaan. We bestelden tweemaal een Estepada, een typisch Madrileens gerecht van de grill. Het was heerlijk en ook hubby was meteen fan van de Madrileense keuken.

003

004

005
006

007

008

009

010

011

012

Vervolgens zijn we even een rondje door het dorpje gaan lopen. Het dorp heet Ponta do Sol en betekend het punt van de zon en schijnt de meeste zonuren van het hele eiland te hebben. Vanaf het zusterhotel Estalagem hadden we prachtig uitzicht over het dorpje. Het dorp is omringd door bananenplantages, die vindt je hier echt overal.

013

014

Einde van de middag waren we toch nieuwsgierig geworden naar Cabo Girão, een klif van 589 meter boven de oceaan. Om het uitzicht nog spectaculairder te maken hebben ze een glazen plateau gemaakt zodat je die meters direct onder je ziet. De weg er naartoe was lekker stijl en we kwamen door wat leuke dorpjes. Eenmaal aangekomen waren we flabbergasted van het uitzicht en natuurlijk het glazen plateau! Ondanks de zon was het toch wat frisjes en na een kwartiertje zijn we weer teruggegaan naar het hotel waar we heerlijk hebben gegeten aan de oceaan.

015


Posted in TRAVEL | August 17th, 2015 1 comment

Dionne - August 17, 2015

Ziet er ontzettend mooi uit!