S I N G A P O R E . Z O O

De meest bekende en mooiste dierentuin van de wereld is die van Singapore! Op aanraden van veel mensen die er waren geweest kochten we een ticket om onze tweede dag in Singapore door te brengen in de Zoo. Met een taxi waren we in 20 minuten bij de dierentuin, waar we na een lange wachtrij eindelijk naar binnen mochten. De dierentuin is heel weids opgezet met verscholen in de natuur habitats voor de dieren. Prachtig omgeven door een meer en de jungle.

031

032

033

034

035

036

037

038

039

040

041

DCIM100GOPRO

We liepen van de krokodillen naar de leeuwen en van de ijsbeer weer naar de stokstaartjes. Het was een hele belevenis en urenlang dwaalden we rond door dit enorme park. We pikten nog een show mee met allerlei mooie vogels en dronken een cola’tje uit een automaat. Ik had hier nog veel langer kunnen blijven, maar onze voetjes begonnen het te begeven (ondanks dat we een ticket hadden gekocht om met het treintje mee te kunnen, helaas was er telkens een wachtrij van een uur voor het treintje dus hebben we alles maar gelopen). Met wederom een taxi vertrokken we naar Bugis street, vlakbij ons hotel maar meteen ook een plek met voldoende etenstentjes en winkels.

043

044

045

046

047

048

049

Plotseling kwamen we uit in een drukke markt en we keken onze ogen uit. Ze verkochten een drankje genaamd ‘birds nest’, dit maakte mij erg nieuwsgierig en toen we het later op internet opzochten bleek dit dus een drankje te zijn dat gemaakt is van een vogelsnest. Een Chinese delicatesse. Wij sloegen dit drankje vriendelijk af, en gingen voor een fruitdrankje en een noodle-gerecht als avondeten. Aangezien Singapore voornamelijk Chinese inwoners heeft kregen we stokjes bij het eten. Voor mij geen probleem, maar hubby kreeg de slierten niet naar binnen en ging vrolijk terug om een vork te halen bij het eettentje. Met een enorme grijns van oor tot oor gaf de man die ons gerecht had bereid een vork, tja die Westerse mensen….

Bij terugkomst in het hotel nam ik nog een verkoelende duik in het zwembad op het dak. Een heerlijke afsluiter van deze mooie dag!


Posted in TRAVEL | November 16th, 2014 comment