S I N G A P O R E . D A Y . 1

Na het zeer korte nachtje zonder slaap stonden we om 4.00 alweer beneden met onze koffers om met een taxi naar het vliegveld te gaan. We vertrokken naar Singapore, een vlucht van maar een uurtje. Alles verliep soepel, en knikkebollend zaten we in het vliegtuig.

Eenmaal aangekomen in Singapore waanden we ons in een hele nieuwe wereld. Het vliegveld zag er al gelikt uit, met extra checks en veel waarschuwingen wat betreft de verboden. Zo kost een peuk op de grond gooien je al snel 500 Singapore Dollars en voor drugs smokkelen geld de doodstraf. We bestelden een taxi die ons in no time naar ons hotel bracht. Deze staat is namelijk zo ontzettend klein, dat alles binnen een uurtje afstand van elkaar is. Voordat we onze kamer in konden (we arriveerden erg vroeg, dus de schoonmaak was nog bezig) liepen we eerst even de Arabische wijk in die naast dit hotel lag. We hadden trek en besloten bij een Pakistaans tentje wat te gaan eten. Ik nam een soort stoofschotel met rijst, en die was zo ontzettend pittig dat de tranen in m’n ogen stonden. Goede les dus, de volgende keer even vragen wat het pittigheidslevel is. Het hotel waar we nu verbleven was een stuk beter, ondanks dat we een kamer in de kelder hadden (de prijzen in Singapore zijn zo hoog voor een middenklasse hotel, dat we maar genoegen namen met een kelderkamer, dat scheelde ons namelijk 50 euro per nacht!). De kamer was schoon, het was goed geventileerd (en gelukkig niet zo heet als buiten pfoeh) en het personeel heel behulpzaam. We deden een dutje van 3 uurtjes om vervolgens Singapore in te gaan.

022

023

024

025

026

028

027

029

030

We gingen met de metro van ons hotel naar de Singapore Flyer. Nadat we een lekker stuk kleverige pekingeend ophadden gingen we naar de attractie: een superhoog reuzenrad van maarliefst 165 meter! Je betaalt er ongeveer 20 EUR per persoon voor, maar dat is het zeker waard. In de 15 minuten dat je in het rad zit heb je van alle kanten een waanzinnig uitzicht over Singapore met haar ongelofelijk hoge wolkenkrabbers. Het is bizar hoe vol deze stad staat!

Na dit uitje liepen we van mall naar mall. Het is niet normaal hoeveel malls er te vinden zijn in deze stad, op elke hoek van de straat vind je er wel één! Wij hadden de pech dat we op zondag waren, en wij niet wisten dat de meeste restaurants dicht gingen nar 17.00. Behalve de Chinese restaurants dan, die bleven open. Helaas zijn deze Chinese restaurants niet te vergelijken met wat wij in Nederland een Chinees restaurant noemen. Nee hier eten ze vissenkoppensoep en andere onverklaarbare dingen. Dat skipten we graag en we hapten weer wat fastfood weg. We waren aan ons eindje en sliepen een heerlijke lange nacht.


Posted in TRAVEL | November 16th, 2014 comment