B A R C E L O N A . P A R T . 1

barc004

barc006

barc005

barc007

barc008

barc010

barc11

barc13

barc12

barc15

barc16

 

Zaterdagavond laat kwamen we aan op het vliegveld van Barcelona en pakten we een taxi naar ons appartementje. We zaten net buiten het centrum in een nieuw complex. Eenmaal gebeld naar Fernando de huisbaas was hij er in no time om ons een rondleiding te geven door ons enorme appartement. We hadden een hal,keuken, woonkamer, eethoek, slaapkamer en grote badkamer. Met open mond liepen we een rondje door de ruimte want wat een enorm verblijf hadden we!

De volgende ochtend waren we al weer vroeg uit de veren. We liepen door de wijk op zoek naar een café en nadat we bij één café genegeerd werden, kregen we bij de concurrent wel de goede behandeling met een cappuccino, croissant en bikini als ontbijt. Een bikini ja, dat schijnt een tosti te zijn. Hierna kochten we een metro-kaart en verdwenen we onder de grond op zoek naar de Sagrada Familia. Deze vonden we al gauw en wat een enorm gebouw is dat zeg! We liepen een rondje door het park, maakten veel foto’s en verbaasden ons over de enorme rij die er al stond om naar binnen te gaan. Omdat we maar een kort weekendje gingen besloten we de binnenkant te laten voor wat het is en onze tijd beter te besteden. We dronken nog wat op een terras waarna we weer vertrokken.

Park Guëll was de volgende stop. Wat een heerlijke oase van rust in deze stad. De papegaaien vlogen gezellig rond, en de zon scheen meer dan volop. We wandelden van de ene naar de andere kant en van boven naar beneden totdat we de afdaling maar weer begonnen want het is een klimmetje naar dit park. Inmiddels waren we zo uitgehongerd dat we besloten bij een volgend metrostation uit te stappen voor een hapje (eten bij dit soort toeristische attracties leek ons financieel gezien zeer onaantrekkelijk). We zagen een terras dat ons wel aanstond en streken neer. Op het menu stond een stokbrood met brie, walnoten en gecarameliseerde ui. Voordat onze keus uiteindelijk werd opgenomen door de drukbezette oude ober was onze bloedsuiker gedaald tot het dieptepunt. Gelukkig was de bestelling wel snel klaar… en snel op… De beste man kwam aangelopen met twee gebaksschoteltjes en daarop een broodje van 5 centimeter doorsnede met een onzichtbaar plakje brie, een halve walnoot en een vleugje ui. In 2 happen zat het broodje in onze holle kies en waren onze magen nog steeds niet voorzien van de nodige voedingsstoffen, en dat voor 3,75EUR. De grote M aan het einde van de straat bood uitkomst en met een CBO in onze magen konden we weer verder.

Omdat we toch een onbeperkte metrokaart hadden we doken we de ondergrondse weer in op naar Camp Nou. We liepen er even omheen om ‘m te zien maar er kwam een donkere dreigende lucht op ons af. Ook was het siësta tijd geworden en nadat we hier ook uitgekeken waren vertrokken we naar het appartementje voor een middagdutje.

Die avond vetrokken we naar de Ramblas op zoek naar een gezellig tentje voor de voetbalwedstrijd. Deze vonden we al gauw (volgens mij kan je daar zelfs op de WC voetbal kijken, die mensen ademen voetbal) en met een pan paella voor ons keken we de wedstrijd Real Madrid – FCBarcelona. Getrouwde stellen zitten beide gespannen voor de TV, en de vrouw doet net zo fanatiek mee als de man. De obers leggen het werk neer bij elke spannende actie en het lijkt wel alsof de hele wereld even om deze 90 minuten van voetbal draait. Ge-wel-dig! Het was ook nog eens een super spannende wedstrijd dus met samengeknepen billen keek iedereen vol spanning tot de laatste minuut en Barcelona won met 3-4. Tevreden dropen we met de rest van Barcelona af naar onze verblijfplaats…


Posted in TRAVEL | March 31st, 2014 8 comments

Wanda - March 31, 2014

Oh, wat hadden jullie er lekker weer bij zeg! Wij waren er vorig jaar eind april en toen helaas 4 dagen regen en heel erg koud! Wij kwamen op een gegeven moment bij een Pakistaanse broodjeszaak terecht en moesten toen iets van 7,50 euro aftikken voor een heel klein broodje… kwestie van even niet goed opletten…


Joyce - March 31, 2014

Wat zijn je reisverslagen toch altijd weer leuk! Zo ook nu! 😀 Toch een beetje in Barcelona terwijl ik eigenlijk druk mijn paper bij elkaar probeer te rapen!


Jorien - March 31, 2014

Super leuk zo’n reisverslag, en jouw foto’s zijn ook altijd prachtig. Ik wil ook graag nog een keer naar Barcelona.


Wendy - March 31, 2014

Wat een mooie foto’s. Volgens mij hebben jullie prachtig weer gehad die eerste dag.


Indira - April 1, 2014

Heerlijke stad is het he!


Eline - April 1, 2014

het is daar echt prachtig he! Mooie foto’s!


Simone - April 1, 2014

Wat een prachtige foto’s! Het is voor mij alweer even geleden dat ik in Barcelona was, maar ik vond het super 🙂


Nanda - April 5, 2014

Wat lijkt Barcelona me toch mooi! Ik ben er ooit een dag geweest, veel te kort. Misschien kan ik er volgend jaar een keer naartoe, het ziet er zo leuk uit 🙂