S A M O S . R E P O R T . 3

De oostkust heeft veel verborgen strandjes en gezellige havenplaatsjes. Aan de overkant van het water kan je Turkije zien liggen. Via Pithagorio reden we naar Psili Amos, gevold door Klima en Posidonio. Stuk voor stuk plaatjes en vooral in de ochtend nog superrustig. Echt ideaal om even een lekkere frappe te drinken en te genieten van het kabbelende water en het sfeertje dat in Griekenland heerst.

Koumaradei is een dorpje in de bergen in het midden van het eiland. Deze plek staat bekend om de pottenbakkerijen en het keramiek dat nog steeds op dezelfde manier gemaakt wordt. Het wat slapende dorpje heeft een hele relaxte sfeer. Hier en daar staat een keramiek winkeltje waar je wat spulletjes kan kopen. De heerlijke olijfzeep op een leuk keramiek schaaltje is echt een schattig souvenir om thuis neer te zetten.

Nadat we ons frappe op hadden en weer helemaal onthaast waren reden we langzaam terug naar Samos-stad en genoten de rest van de dag aan het zwembad met een verse jus d’orange….

samos27 samos36 samos37 samos38 samos39 samos40 samos34 samos31 samos32 samos33 samos30 samos28


Posted in TRAVEL | September 10th, 2013 4 comments

Mandy - September 10, 2013

Wauw, wat een mooie foto’s weer zeg!


Jorien - September 10, 2013

Wauwww wat een mooie foto’s. Wil er spontaan van op vakantie.


Bychristiana - September 11, 2013

Wat een heerlijke foto’s, kunnen zo een reisgids in, want: ik krijg meteen een ‘ik-wil-NU-op-vakantie gevoel;-)


Ann - September 12, 2013

foto van dat schattige hondje is natuurlijk mijn favoriet!! prachtig!