S A M O S . R E P O R T . 1

In de ochtend vertrokken we vanuit Kusadasi al vroeg naar Samos. Voor ons geen probleem aangezien het hotel waar we in sliepen een ramp was. Opgewekt stapten we in de taxi richting de haven waar we onze tickets ophaalden, door de douane gingen en met goede zin de boot op stapten. Voordat we vertrokken was het anderhalf uur later, maar dat is nou eenmaal de Mediterraanse ‘vertrektijd’. In no time zagen we Samos al aan de horizon en kwamen we dichter en dichterbij de haven. Eenmaal aangekomen konden we niet wachten voet aan wal te zetten. Hubby voelde zich meteen thuis en nadat we ook hier weer door de douane moesten (wat echt op z’n Grieks ging en waardoor we dus een uur in een hete hal stonden te wachten met ons paspoort) zette hij de pas er in: op zoek naar een tent waar ze een pita gyros op de kaart hadden staan.

Uiteindelijk kwamen we een tentje tegen en konden we genieten van onze heerlijke vette fastfood hap in de Griekse stijl. Hubby bestelde er gelijk twee want hij moest de schade van afgelopen jaar natuurlijk in halen. Vervolgens huurden we een auto’tje en konden we naar ons appartement. Het ligt buiten Samos stad op een waanzinnige locatie met zeezicht. De eigenaresse was zo ontzettend gastvrij dat we ons er meteen helemaal thuis voelde.

Die avond aten we op een taverna met live-muziek. Het eten was helaas wat minder. In de garnalen die ik had besteld zat het darmkanaal nog en mocht ik er dus gezellig zelf uit prutten. Daarnaast smaakte een soort vis niet helemaal zoals het hoorde en het was dan ook niet zo gek dat ik die avond last kreeg van mijn eigen maag-darm stelsel…. Maar het feit dat we eindelijk in Griekenland waren maakte een hoop goed, en tevreden vielen we dan ook in slaap na een drukke dag.

samos1

samos2

samos3

samos4

samos5

 


Posted in TRAVEL | September 5th, 2013 1 comment

carola - September 5, 2013

Het klinkt leuk! En ik vind de tweede foto erg mooi!