O L U . D E N I Z . K A Y A K O Y

Het dorpje Hisaronu waar wij verbleven was een groot toeristisch centrum vooral gericht op de Engelse bezoeker. Overal kon je een typisch English Breakfast krijgen of je kon met een pint naar het Engelse voetbal kijken. Tijd voor ons om er op uit te trekken dus. Als eerst gingen we naar de spookstad Kayakoy. Vroeger woonden hier Grieken maar sinds 1923 zijn deze mensen vertrokken en hebben de huizen zo achtergelaten. De huizen liggen tegen een bergwand aan, en als je door het dorp loopt (of meer klautert, er is niet echt een goed pad) geeft het inderdaad een spookachtig gevoel. Er staan nog steeds putten die men vroeger gebruikte, en ook vonden we een soort stenen kuip waarin men olijven stampten tot olie (wist hubby te vertellen).

We reden verder langs de kustlijn naar het strand van Ol├╝ Deniz, dit is een prachtig breed zandstrand met een heldere zee. Verderop waren nog meer mooie strandjes te vinden en daar genoten we dan ook volop van. Na een verfrissende duik in de zee, rustten we wat uit onder de pijnbomen. In de middag gingen we terug richting het hotel waar we nog even rond zwembad hingen. We bekeken het laatste deel van onze Turkse reis en besloten om een dag eerder naar Griekenland te gaan. Beide zijn we dol op Griekenland en we konden dan ook niet wachten om daar naartoe te gaan.

De volgende ochtend vertrokken we na een formidabel ontbijtje naar Kusadasi; onze laatste verblijfplaats in Turkije. De rit ging uitstekend, en we waren er best wel snel. Het hotel was zo gevonden, maar helaas was dit wel de minste verblijfplaats van de hele reis. Overal hingen kaarten door het hotel met regels (je mocht bijvoorbeeld geen eigen eten en drinken meenemen in het hotel… heel apart) en de kamers waren gewoon vies. Gelukkig bleven we hier maar een nachtje. We besloten maar meteen de auto in te leveren, en na de chaos in het centrum te hebben overleefd kwamen we aan bij Europcar waar de auto ongedeerd ingeleverd werd! Dat voelde goed, want je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren. We gingen (na een flinke sorbet aan de zee) terug naar het hotel om spullen in te pakken en ons klaar te maken voor morgen; de bootovertocht naar ons geliefde Griekenland!

olu1

olu2

olu3

olu4

olu5

olu6

olu7

olu8


Posted in TRAVEL | August 22nd, 2013 1 comment

Bianca - August 23, 2013

Prachtige plaatjes weer! Turkije heeft zoveel meer te ontdekken dat de meeste mensen doen!