C A P P A D O C I A

Uiteindelijk arriveerden we in Cappadocië na zo’n 8 uur rijden. Toen we door Urgup reden konden we op zoek naar ons hotel. We werden hartelijk te woord gestaan door de eigenaar die ons vertelde dat hij nog een hotel had, maar dan 4 sterren in plaats van 3 en stukken mooier dan het door ons geboekte hotel. Omdat het zo rustig was, bood hij ons dit aan zonder extra kosten. We namen hier gretig gebruik van en zo trokken we voor twee nachten in, in kamer 218. Het hotel was echt ge-wel-dig! Het zijn gerenoveerde oude gebouwen en overal zijn leuke zitjes en beneden is er een grote binnenplaats waar het ontbijt geserveerd werd en de huisschildpad rondkruipt (later een uitgebreide post over dit prachtige plekje). Omdat we ons tol-probleem nog steeds hadden belde de hoteleigenaar met Europcar en zo konden we meteen langskomen bij het kantoor in Urgup. Gelukkig werden we gerustgesteld en vertelde de man ons dat het een storing was in de hardware van het tolkastje in de auto…. Gelukkig geen boetes dus! Inmiddels was onze boterham met kaas al meer dan verteerd en hadden we echt enorme honger gekregen. We streken neer op een dakterras van een restaurant en aten formidabel voedsel. Mijn gegrilde vis met zalm zat in no time in mijn maagje. Heerlijk.

De dag erna konden we eindelijk de omgeving gaan ontdekken. Eerst reden we richting Mustafapasa waar we een zandpaadje inschoten (dat trekt altijd mijn aandacht, dat soort weggetjes) en wat leuke uitzichtpunten ontdekten. Helaas werd de weg steeds slechter en moesten we weer terug. Van Mustafapasa reden we terug naar Urgup om vervolgens naar Goreme te gaan, de place to be in Cappadocië. Ik zag het bordje Panoramic view in m’n ooghoek en gooide het stuur om de andere kant op. Voor we het wisten stonden we op een van de mooiste plekken van Cappadocië. Dit moesten we onthouden voor de zonsondergang! Uiteindelijk kwamen we toch bij Goreme aan en wat viel dat tegen zeg. Dat open lucht museum is een grote toeristische attractie en hoewel de omgeving prachtig is, wordt je gek van alle Aziaten die met hun superzoom-lens voor je staan te springen om DE foto te maken. Overal werd geld gevraagd voor parkeren, gewone entree, naast de gewone entree nog extra toeslag voor enkele kerken die je wilde bezichtigen enzovoorts… echt een beetje jammer van zo’n mooi plekje. We vertrokken dus snel weer en vonden nog duizend andere mooie plekken die wel de rust en de schoonheid hadden die wij vinden horen bij het wilde landschap van Cappadocië. Kijk mee en geniet…

cappa0

 

cappa1

cappa2

cappa3

cappa4

cappa5

cappa6

cappa7

cappa8

cappa9

cappa10

cappa11

cappa12

cappa13

 


Posted in TRAVEL | July 19th, 2013 5 comments

Lisa - July 19, 2013

Oh wauw, ziet er prachtig uit zeg! En wat aardig van de hoteleigenaar 🙂


Mylene - July 20, 2013

Jeetje, wat een plaatjes. Gaaf zeg!


Bianca - July 20, 2013

Wat een bijzonders landschap!
Leuk om nieuwe dingen te ontdekken =D


Joyce - July 21, 2013

Wat een bijzondere landschappen zeg, dat had ik totaal niet verwacht! En wat heerlijk dat jullie zomaar een upgrade kregen, genieten! <3


lyntje.nl - July 25, 2013

[…] onze upgrade mochten we genieten van een 4 sterren hotel (volgens de eigenaar bijna 5, dus hij wil het nog […]