I S T A N B U L . B Y . N I G H T

‘s Avonds wandelden we langs een gezellig tentje genaamd ‘Le Safran’ waar we ook maar besloten te gaan eten. Hubby nam een of ander kipgerecht met pepers en ik koos een vegetarische groente-schotel. Het eten was voortreffelijk. Om ons heen liepen steeds wat katjes te bedelen voor eten en eentje deed me heel erg aan Fuel denken. M’n honnepon. Als toetje namen we (hoe kan het ook anders in Turkije) baklava die lekker zoet was, en als afsluiter een Turkse thee.

Omdat de avonden zo bijzonder schijnen te zijn bij de Blauwe Moskee, trokken we maar weer die kant op. Toen we daar aan kwamen wemelde het van de mensen. In eerste instantie hadden we geen idee maar toen we zagen dat iedereen zakken vol eten bij zich had begrepen we dat het te maken had met de ramadan! Men was waarschijnlijk aan het wachten tot de zon onder was om vervolgens met zijn allen voor de Moskee te gaan eten. Wij namen plaats aan de zijkant van het park om alles te aanschouwen. Vanuit het niets galmde het gebed door de luidsprekers en toen dit klaar was gingen alle manden en tassen open en begon men te eten. Heel apart om te zien.

We liepen nog een rondje langs de fontein en gingen daarna richting het water. Dat was in eerste instantie mijn plan. Helaas namen we een verschrikkelijke omweg en toen we eenmaal bij het water waren was het ongeveer een uur terug lopen naar het hotel haha! We hadden daarentegen wel een geweldig uitzicht op de brug en alle lampjes aan de overkant. Toen we uiteindelijk in het hotel aankwamen vielen we met zere voeten op bed en besloten we ‘The Hangover 3’ te kijken. Het einde van een geweldige dag in een prachtige stad.

night1

night2

night3

night4

night5

night6

night7

night8

night9

night10


Posted in TRAVEL | July 17th, 2013 7 comments

Debby - July 17, 2013

Ohh die katjes <3


Joyce - July 17, 2013

Wat geweldig dat jullie juist op tijd waren voor het ondergaan van de zon, waarop alle picknickmanden werden geopend. Lijkt mij een magisch moment! <3 En hmmm, the food looks good!


Daniëlle - July 17, 2013

Wat een mooie foto’s! Als ik op jouw blog kijk, krijg ik altijd zin om te gaan reizen 🙂


Ann - July 17, 2013

Brug is prachtig verlicht!! mooie foto’s weer : )


Lisa - July 17, 2013

Wat mooi met al die lichtjes 🙂


Nanda - July 17, 2013

Wat een prachtige foto’s 🙂


Debbie - July 19, 2013

Erg mooi