I S T A N B U L

Na een goed Zuid-Europees ontbijt (komkommer, tomaat, feta-kaas en heel veel koekjes en zoetigheden) stapten we Istanbul weer in. Omdat de locatie van ons hotel zo gunstig was konden we alles te voet doen. Allereerst liepen we via leuke straatjes naar de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Deze twee uitersten (een kerk en een moskee) staan tegenover elkaar in een prachtig park met fontein. We wilden graag de Blauwe Moskee van binnen zien en ik had me al voorbereid met sjaal en vest. Een verstikking in deze hitte, maar alles voor wat mooie plaatjes niet waar! We kregen een plastic tasje waar we onze slippers in konden doen, en op onze blote voeten liepen we over het zachte tapijt naar de ingang van de Moskee. Het was er werkelijk waar prachtig! Het plafond en al die mooie torens zijn echt een lust voor het oog. Voor degene die nog even willen lachen, check hier onder een foto van mij met mijn bezwete en gesluierde hoofd.

We streken neer op een terras voor een verfrissend drankje en toen was het tijd voor de volgende sight-seeingstop! De grote bazaar! Hier had ik veel over gehoord en was erg nieuwsgierig. Het was een stukje wandelen door allerlei gezellige steegjes en toen we er waren viel het mij eigenlijk tegen. Dit kwam misschien omdat ik het vergeleek met de bazaar in Marrakech, deze in Istanbul was namelijk veel meer Westers ingericht en leek meer een shoppingmall. De kruidenbazaar daarentegen was wel echt heel schattig met heerlijke geuren. Overal stonden manden vol met lekkernijen zoals noten, kruiden en specerijen. Een lust voor het oog (en voor de neus natuurlijk).

De maag diende gevuld te worden dus dat betekende voor hubby kebabtijd! Het is trouwens wel hilarisch hoor. Overal wordt’ ie aangesproken met ‘merhaba’ en dan een heel Turks gebrabbel erachter aan omdat ze allemaal denken dat hij een Turk is haha. Elke keer kijken ze weer verbaasd als hij ze vermeld dat ‘ie toch echt uit Roemenië komt. We slokten liters water naar binnen en vertrokken toen naar ons hotel wat nog een stuk lopen was. Het was inmiddels halverwege de middag, snikheet en we hadden nog wat slaap in te halen dus namen we even een siësta…

day2

day21

day210

day29

day26

day28

day27

day25

day24

day23

day22

day211

day218

day217

day216

day215

day214

day213

day212

 


Posted in TRAVEL | July 15th, 2013 6 comments

Nanda - July 15, 2013

Istanbul lijkt me erg mooi! 🙂


Anne - July 15, 2013

Mooie foto’s! Istanbul is een geweldige stad he 🙂 Super.


Claudia - July 15, 2013

Mooie foto’s.
Mijn vriend werd ook weer een paar keer aangesproken alsof hij een Turk is. Hij is toch echt 100% Nederlands! Maar hij bruint makkelijk en hij heeft heel donker haar een een stoppelbaardje. En dat hij naast mij liep met mijn witte huid en lichte blonde haar leek hem natuurlijk nog exotischer lijken. 😛


Lisa - July 15, 2013

Wauw, dat ziet er heerlijk en kleurrijk uit zeg!


Joyce - July 15, 2013

Wat indrukwekkend, die moskee! Wauw! Prachtige foto’s heb je ook weer gemaakt zeg!


Anne - July 15, 2013

Dat hebbie weer goed op plaat vast weten te leggen!! Heel mooi ook weer allemaal!