T R A N S F A G A R A S A N

Van Curtea de Arges naar Fagaras loopt een van de meest mooie wegen die de wereld rijk is; de Transfagarasan. De naam is onuitspreekbaar, maar dat maak de weg er niet minder om. Om er te komen moet je eerst door allerlei dorpjes over B-wegen rijden. Wij kwamen onderweg in een restaurantje terecht waar de mannen van Top Gear ook een maaltijd hadden genuttigd, echt heel gaaf dat zij daar ook zijn geweest met die snelle wagens van ze! Na het zien van alle bergdorpjes beseften we pas hoe hoog we al zaten. Onze oren klapten dicht, en de haarspeldbochten lagen voor ons. Al slingerend gingen we naar boven, en we stopten bijna in elke bocht om even een kiekje te schieten.

Helaas was het aan de andere kant van de tunnel ( op de top ga je door een tunnel naar de andere kant van de berg) bewolkt, regenachtig en verschrikkelijk koud! Brrrr! Door al die regen heb ik aan de andere kant van de tunnel stukken minder foto’s gemaakt hoewel het nog steeds prachtig was. Als je dan zo naar beneden kijkt zie je de hele weg voor je liggen.

Onderweg zijn er verschillende leuke kraampjes en marktjes te zien met schapenkleden of andere handgemaakte dingetjes. Ook zijn er op de hele weg genoeg andere bezienswaardigheden. Zo is er een oud fort te zien boven op een berg. Daarnaast is het een beschermd gebied wat inhoud dat er heel veel mooie meren en bossen zijn om te bezoeken…


Posted in TRAVEL | October 19th, 2012 3 comments

Marah - October 19, 2012

Wat een geweldige foto’s! En dat hondje tussendoor… ik zei hardop ‘awwww!’. Maar dat mag, want er zit hier verder toch niemand nu haha.


Tam - October 19, 2012

De laatste foto vind ik prachtig!


Harmke - October 19, 2012

Prachtige foto’s!