M O N A S T E R Y . H O R E Z U

Vlakbij het geboortedorp van hubby zijn enorm veel kloosters te vinden. De een nog mooier gelegen dan de ander. Dit scheen een van de mooiste te zijn, dus trokken we er op uit om dit met eigen ogen te gaan bekijken. De weg erheen ging niet zo soepeltjes. We moesten over allerlei hobbelende wegen met onbetrouwbare bruggetjes terwijl we gepasseerd werden door een kudde geiten. Nadat alle stofwolken achter ons waren opgetrokken kwamen we in een oase van rust terecht. Allereerst kom je binnen in een goed onderhouden tuin en overal staan nonnentjes in het pikzwart om de tuin nog perfecter te maken. 

Toen we het kerkje in wilden gaan kreeg ik een laken in mijn handen gedrukt wat ik om mijn middel moest binden. Zonder rok tot je voeten mocht je er niet in. We schoten wat foto’s en lieten een fooitje achter voor de vriendelijke non. Ook buiten het complex was het prachtig. De oude begraafplaats, het uitzicht en het moestuintje maakten dit tot een heel serene plek.


Posted in TRAVEL | October 8th, 2012 comment