H O M E . I N . S I N E S T I

Eindelijk waren we na een jaar weer in Sinesti, de geboorteplaats van hubby. Allereerst hadden we een pension gezocht voor mijn broer en het stel dat ook mee was want het huis dat we daar hebben is voorlopig nog niet af. We vonden een hartstikke leuk pension bij een vrouw aan huis met een gezellige tuin.

Bij m’n schoonouders aangekomen bleek dat ze toch al een stuk opgeschoten waren met het huis. Er zijn nu twee slaapkamers af, en de bovenverdieping moet nog even gestuukt worden en een vloertje krijgen. Voor de rest is het nog wel een zooitje, en moet er veel gebeuren maar in de loop der jaren moet dat zeker gaan lukken ;). Het was echt heel leuk om ze weer in het ‘echt’  te zien in plaats van onze gebrekkige gesprekken via de telefoon, mijn Roemeens is namelijk niet helemaal vloeiend…

Mama was aan het voorbereiden voor de barbecue en toen alles eenmaal op tafel stond keken we onze ogen uit. Homemade sarmale, mititei (worstjes met knoflook en kruiden), kippenpoten, salade en patatjes. Iedereen at tot onze buiken op ploffen stonden. Het was zo verschrikkelijk lekker, daar kon geen restaurantje aan tippen hoor! Inmiddels waren alle spullen die we meegenomen hadden voor het huis ook al uitgeladen en werden veilig in het huis gezet.

We hebben de hele avond daar gezeten, op het ‘balkon’ wat nog niet echt die naam mag dragen keken we naar de zonsondergang en toen gingen de Hollanders naar hun pensionnetje en bleef ik voor de eerste keer in ‘ons’ huis slapen. Wat een raar idee dat we dit ons huis mogen noemen! En hoewel het nog even behelpen was met mijn tandenpoetsen buiten in de tuin, en mijzelf wassen in een teil heb ik een prima tijd daar gehad!


Posted in TRAVEL | October 1st, 2012 3 comments

tineke - October 1, 2012

hele mooie foto’s heb je gemaakt! Het lijkt me echt een schitterend land!


Bodine - October 1, 2012

Wat een mooie foto’s, een heel fijne sfeer!


Marike - October 1, 2012

Mooie foto’s! 🙂