Marrakech 13/12/’10

Het eten van gisteravond was formidabel. We startten met Zaalouk, een culinair drapje van aubergine en tomaat met brood. Dit al werd gevolgd door kip bereid in citroen die werkelijke buitensporig lekker was. Het toetje was een sinaasappel met kaneel en nog meer zoetigheden. Al met al een heerlijke maaltijd.

Vanochtend vroeg ging de wekker weer en gingen we verder waar we gisteravond gestopt waren; ETEN! In onze eigen zithoek maakten we onszelf comfortabel met heerlijke pannekoekjes en verse jam.

Wederom op naar t’plein en de souks, want we hadden nog lang niet alles gezien! Bij een leuk uitziend winkeltje stapten we binnen en de man begon gelijk vrolijk met ‘grapje!’. Na veel onzinnig gepraat dat hij een ‘Marrokaanse Debby’ thuis had gingen we over op het serieuze werk; het bieden. Met twee leuke hangertjes verlieten we de winkel waarna meneer grapje ons nog het één en ander aan wilde smeren. De volgende stop was bij een apotheekje voor mintthee. Ook deze jongeman wilde ons alles verkopen maar voor een zacht prijsje verlieten we deze winkel weer en gingen we door naar ons thee-drink-plaats waar we heerlijk genoten van de zon die steeds in kracht toenam. Door een iets modernere straat liepen we naar de toren ‘La Koutoubia’ en de daaromheen gelegen parken. Na wat foto’s streken we neer op een rustig bankje in het park, en leek het wel even echt zomer.

Terug naar de souks waar we nog veel meer souvenirs en hebbedingetjes kochten voor kleine prijsjes. Onze voeten begonnen het wat te begeven en we besloten wat te gaan eten. Een oudere man adviseerde ons een restaurant dat uitzicht bied over de stad. We accepteerden dit aanbod en in de gloeiende zon genoten we van lam met pruimen en amandelen gecombineerd met couscous. Een heerlijke combinatie waarvan ik optimaal gebruik maakten; helaas klapte ik zowat na deze maaltijd. Waggelend als twee zwangere vrouwen begaven we ons weer op straat waar we ons waagden aan de dieper gelegen souks met veel vreemde en aparte mensen. Overal zie je wel iets raars. Een busje die keihard door een souk rijd, kreupele oude biddende mannen of mensen die je zowat smeken om even in hun winkeltje te komen kijken. Gekkenhuis.

Inmiddels hadden we veel gelopen, veel gekocht en veel gegeten dus dropen we af naar Riad dar Alsaad, waar ons Marrokaanse huisvrouw ons weer vrolijk begroette en ons het avondeten wat zij aan het bereiden was liet zien.

Nu lig ik lekker op m’n beddeke want zometeen mogen we weer gaan genieten van het voedsel dat hier gemaakt wordt. Dat het maar weer goed mogen smaken!


Posted in TRAVEL | February 12th, 2012 comment