Full day in Merida

Om 7.00 in de ochtend zaten we al in Cafetaria ‘pop’ om de hoek tussen de locals te ontbijten. In het hotel ontbijten kon uiteraard ook, maar we wilden wat van de stad zien vandaag. Met volle magen slenterden we wat door de stad, en kwamen we bij Plaza Grande. Een mooi ruim plein met een erg fraaie tuin en daaromheen allerlei winkeltjes en restaurantjes. In de ochtendzon genoten van het Mexicaanse dagelijkse leven. Het blijft toch heerlijk he, dat mensen kijken!

Te voet liepen we het hele centrum van Merida door. Af en toe daalden we weer neer op een bankje in de schaduw van een palmboom om vervolgens naar een cafe te gaan voor een lekkere mocca frappe. De hitte was inmiddels in de zon onhoudbaar geworden, en ook de uitlaatgassen die in de nauwe straatjes blijven hangen was niet erg bevorderlijk voor de gezondheid. Volgens mij heeft meer dan de helft van de auto’s geen roetfilter of iets wat er op lijkt, want het meurt hier waanzinnig. Hierdoor werden we gedwongen ons even terug te trekken in het hotel, dit ligt gelukkig aan een iets rustigere straat. We soesden wat op de ligbedjes aan het zwembad. Helaas hebben de muskito’s mij ook in Mexico gelokaliseerd en ben ik weer trotse eigenaar van een aantal rode kriebelende bulten. En jeuken dat ze doen!

S’avonds zou er een groot feest zijn in het centrum omdat de stad zoveel jaar bestaat. Volgens een barman zou dit om 17.00 beginnen op een plein bij ons om de hoek. Om 18.00 streken we neer bij een restaurantje gelegen aan het plein. Er waren wel wat voorbereidingen bezig, en er liepen ook wat mensen in kostuum maar voor de rest was er weinig actie.

Toen we om 20.00 nog steeds geen beweging zagen besloten we maar weer een rondje te gaan wandelen en uiteindelijk slenterden we naar ons hotel. Toen ik eindelijk in mijn bed lag hoorde ik dan toch de start van de trommels…. Dus toch feest.

post bottom


Posted in TRAVEL | January 24th, 2012 1 comment

rien - January 24, 2012

LEUK LIJN