Karpathos; day three

10 mei 2011

Dit keer vertrokken we wederom vroeg met de Swift richting het gebied ten zuiden van Pigadia. We kwamen lieflijke kerkjes tegen en overweldigende uitzichtpunten.

Al snel ging de weg over op onverhard, en besloten we de gok te wagen. Hobbelend en wel maakten we de afdaling waar we weer een ‘ gewone ‘ ¬†weg tegenkwamen. Heel gewoon zijn de wegen hier sowieso niet aangezien alles te smal is. We zetten onze tocht voort de bergen in naar het dorpje Menetes. Klein, lief maar bovenal verlaten. Er viel niet veel te beleven waardoor we al snel weer in de auto zaten.

Toen we het bordje Agios Nikolaos tegenkwamen besloten we dat te gaan volgen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een enorm mooi strand, zonder enige toeristen. We leken wel de enige op het hele eiland en we maakten onnodig veel foto’s van de azuurblauwe zee met het witte zand.

 

Omdat we niet dezelfde weg terug wilden rijden als de dag daarvoor namen we de afslag naar Pyles. Een ander oud bergdorpje vertelde mijn Karpathosboek. Oude vrouwtjes zaten in de schaduw te borduren en ik moest me concentreren dat ik beide spiegels heel door deze steegjes zou brengen. Vrolijk begroette iedereen ons met ‘ Yassas’ en wij verlieten deze plek weer, dalend over ermbarmelijke wegen.

Onze koers ging na nog wat miniscule dorpjes dan toch weer naar Pigadia waar dhr. Pita Gyros ons opwachtte. Dit werd opgevolgd door een verfrissende duik in het zwembad.

S’avonds liepen we het dorp in en bekeken we de gezellige winkeltjes. We strandden bij een juwelier waar we onze trouwringen uitkozen die waarschijnlijk zaterdag opgehaald kunnen worden. Zo mooi!

Om dat te vieren genoten we van een heerlijk Grieks dinner aan zee. De wijn smaakte goed, net als de stifado..

post bottom


Posted in PHOTOGRAPHY TRAVEL | September 9th, 2011 comment