Champignonburger

vegaburger

Ziet eruit als een lekkere beefburger right? Maar dat is ‘ie dus niet. Deze ‘hamburger’ is gemaakt van champignons en kapucijners en ligt in no time op je bord…

Ingredi├źnten:
400 gram champignons
400 gram kapucijners uit blik
2 teentjes knoflook
1 ei
kopje broodkruim
bloem
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel tijm
peper & zout

Bereiding:
Zorg er voor dat de kapucijners zijn afgespoeld onder de kraan en daarna goed uitlekken. Dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier. Hak de champignons in kleine stukjes en doe ze samen met de kapucijners in een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg het ei, komijn, chilipoeder, tijm, peper en zout toe. Blend dit met een staafmixer tot een smeuïg geheel. Spatel het broodkruim er doorheen. Mocht het mengsel te plakkerig zijn dan kan je wat bloem toevoegen, dit is een beetje op gevoel. Bij dit recept heb ik ongeveer 3 eetlepels bloem toegevoegd. Vervolgens verdeel je massa in vieren en kneedt je er vier burgers van. Laat ze even opstijven in de koelkast en bak ze vervolgens in een koekenpan met een laagje olijfolie. Serveer er een lekkere yoghurtdip bij en smullen maar!

post bottom


Posted in FOOD | October 18th, 2015 comment