Energy balls

energyballs

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen bezig is met verantwoord eten. Steeds vaker kom ik recepten voor ‘energy balls’ tegen. Dit zijn kleine balletjes gemaakt van gezonde ingrediĆ«nten die gezamelijk smaken als een bonbon. Ook ik heb er vandaag een aantal gemaakt en ik moet zeggen: ze zijn echt enorm lekker! Scroll naar beneden voor het recept!

Ingrediƫnten (voor 12 balletjes):
20 ontpitte dadels
50 gram kokosrasp voor in de mix en 50 voor de buitenkant
50 gram walnoten
50 gram ongebrande cashewnoten
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel cacaonibbs
1 eetlepel agavesiroop of honing

Bereiding:
Doe alles in het bakje van de staafmixer behalve de 50 gram kokos voor de buitenkant. Mix dit goed door elkaar met de staafmixer maar het hoeft niet helemaal glad te zijn. Het is juist wel lekker als er nog wat stukjes in zitten. Doe de mix vervolgens in een kom. Pak er steeds een plukje uit en kneed dit tot een kleine bal (er komen ongeveer 12 balletjes uit dit recept). Rol de balletjes door de kokosrasp en laat ze vervolgens even opstijven in de koelkast. Na ongeveer een uurtje zijn ze goed hard geworden en kan je genieten van deze gezondere bonbons!

post bottom


Posted in FOOD | August 24th, 2015 comment