M A N T A N A N I . I S L A N D

Vanuit Singapore namen we het vliegtuig naar Borneo, we gingen dus weer terug op Maleis grondgebied. Met AirAsia vlogen we in 3 uurtjes naar dit enorme eiland bekend om haar wilde jungle en de Orang Utan. Op een primitief vliegveld in Kota Kinabalu hadden we onze koffers zo te pakken en namen we een taxi naar ons hotel. Dit hotel was maar 30 euro, maar duizend keer zo luxe als het hotel in KL of Singapore (waar we dus het dubbele betaalde!). Na een heerlijke douche plofte ik op ons grote boxspring bed met de TV en airconditioning aan en belde ik even met de roomservice. Na een halfuurtje stonden er twee grote maaltijden voor ons, en we genoten met volle teugen van dit maaltje. Hierna vielen we in slaap, en dat was maar goed ook want de wekker ging weer op 5.00

Na een overdadig ontbijt (met bami, saté, yoghurt, vers fruit, pancakes enzovoorts…) namen we een spotgoedkope taxi naar de plek waar we opgehaald zouden worden door de crew van het verblijf op het eiland Mantanani. Dit duurde natuurlijk net iets langer als ik als Nederlandse gewend was en zag het al weer gebeuren dat ze ons waren vergeten. Gelukkig was dit niet waar en zaten we vervolgens een aantal uur in de bus naar een klein dorpje aan de kust. Hier namen we een jetty naar het eiland. Er werd vermeld dat het soms best een ‘bumpy ride’ kon zijn. Nou met dat ‘bumpy’ waren ze nog voorzichtig. Ik stuiterde bijna uit de boot en degene die achterin zaten waren kleddernat door de hoge golven die de boot insloegen.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Als er geen zand had gelegen had ik de grond gekust bij aankomst, zo blij dat ik was dat ik uit dat bootje kon stappen. We werden hartelijk welkom geheten door een aantal Maleise vrouwen met versgemaakte ijsthee. We kregen een korte introductie over het eiland en werden vervolgens naar onze hutjes gestuurd. Wij hadden het hutje aan het strand met dus een formidabel zeezicht. Het hutje was heel basic ingericht met een bed, een lamp en een ventilator (die het alleen doen in de avond als er stroom is). In de badkamer hing een douchekop en was een WC. Voor ons prima, op zo’n eiland ga je toch niet binnen zitten. We genoten deze eerste middag van de zeer welkome zeebries en aten een geweldig maal met uitzicht op een turquoise zee.

059

053

054

055

056

057

058

060

061

062

063


Posted in TRAVEL | November 26th, 2014 2 comments

Ann - November 27, 2014

Oo ik ben jaloers lijkt me prachtig om dit allemaal te kunnen zien in real life!! prachtige fotos mja wat wil je met zo’n locatie *zucht, droom lekker verder weg in jou fotos*


Jamie - January 30, 2015

Wat een avontuur, en wat een mooie foto’s! De foto’s van de azuurblauwe zee zijn adembenemend, maar diegene met de diertjes erop (die koe!! <3) laten mijn hart echt smelten. Prachtig. <3