Travel Flashback: Florence

29 april 2010 – km stand 2460 – Vada   Anne zocht om half acht al naar haar legging terwijl ik me nog een keer omdraaide. Mijn heupen waren wat minder geluxeerd als de dagen ervoor. Hoewel ik prima slaap wordt ik elke ochtend om een uur of zeven wakker met zere heupen en schouderbladen met dank aan het geweldige luchtbed.

Iets na negenen reden we richting Florence. De stad van de kunst en Michelangelo. Het verkeer is in Florence een grote bende. Van markering van weggedeelte hebben ze hier nog nooit gehoord. Er ligt gewoon een lap asfalt en je ziet maar hoe je deze gebruikt. Alle auto’s staan schots en scheef op de baan en je moet maar zien of jij op je bestemde baantje terecht komt. Borden als ‘niet laden en lossen’ of  ‘niet parkeren’ worden massaal genegeerd en zo wordt de moeilijkheidsgraad van het rijden in Italië weer iets opgeschroefd.

florence3

florence4

Nadat we de auto veilig hadden geparkeerd was het nog een heel eind lopen naar het centrum. En daar was het druk. Overal Chinezen, Japanners en schoolkinderen. Een dodelijke combinatie.

florence5

florence6

florence7
We wilden op een terrasje neerstrijken om een welverdiend koud glas sap te bestellen, maar hier betaalde je in het directe centrum een euro of negen voor. We iepen een stuk verder en aan de rivier de ‘Arno’ konden we dan toch voor een acceptabel prijsje wat drinken bestellen. We bekeken alle hotspots van de stad en aan het einde van de dag liepen we weer terug naar de auto. Na een aantal keer fout rijden (Lucie kon ook niet weten dat ze aan het werk waren aan de weg), kwamen we aan op de camping waar de bouwvakkers die daar aan het renoveren waren ons weer begroette in het Italiaans. In gebrekkig Engels met veel handgebaren vroegen ze of we zin hadden om wat te drinken in het dorp die avond, of bedoelde ze dat ze zelf gingen koken? We hadden het niet echt goed verstaan.

Vervolgens hadden we de boel gecanceld want het zou pas een uur of 23.00 worden, en daar hadden we niet echt veel zin in. We reden naar de supermarkt waar we de bouwvakkers toevallig tegen het lijf liepen en ze nodigden ons uit voor een maaltje bij hun thuis. Wij waren al gauw blij want we waren de ijskoude avonden in onze tent zat en konden wel een gewoon huis gebruiken met een TV maarliefst! De discussie over het eten barst los. Op het gasfornuis staat een pan aangekoekte penne die we liever zo laten staan. We besluiten gewoon maar pizza’s te kopen en die in de oven te doen, kan niet veel fout aan gaan. De rest van de avond bestond uit voetbal: Liverpool tegen Atletico. De westerlingen (Anne en ik dus) waren voor Liverpool en de Italianen gingen natuurlijk voor Atletico. We bedankten de heren voor de gastvrijheid en verlieten het pand terug naar ons koude tentje.

post bottom


Posted in TRAVEL UNCATEGORIZED | May 11th, 2014 2 comments

Rianne - May 11, 2014

Mooie foto’s! Daar zou ik ook wel eens naar toe willen, lijkt me echt mooi! Enne, pizza’s zijn ook gewoon lekker 🙂


Nanda - May 11, 2014

Wat een mooie foto’s! Florence lijkt me prachtig 🙂