Kookclubje; Thema ‘Lente`

Onze culinaire bijeenkomsten waren even gestaakt en we hebben stiekem een keer voor ons laten koken in een restaurant. Heel leuk, maar het werd weer tijd om zelf aan te slag te gaan. Dit keer veranderden we het staande thema ‘herfst’ (past niet meer echt in deze tijd vonden we) om naar ‘lente’. Iedereen ging weer vol op zoek naar een leuk receptje die smakelijk was en bij het thema paste.

kookclubapril
Het voorgerecht kwam bij Li en Marieke vandaan. Een lekkere frisse salade met sinaasappel. Heel secuur werd alles in stukjes gesneden en verdeeld over de borden. Zo lang als ze er over deden om alles mooi neer te leggen, zo snel was alles van het bord af. Heerlijk!

 

kookclubapril2
Bij het zien van deze foto loopt het water me alweer in de mond. Wat een verrukkelijk bordje eten! Zoals je ziet zijn het asperges, met gebakken krieltjes, beenham, ei en een stevige knoflooksaus. Erg aantrekkelijk werd je niet met de geur die er na het eten van dit gerecht uit je mond kwam maar dat mocht de pret niet drukken. Geweldig maaltje, met alle credits voor Dorien en Deb

 

kookclubapril3
Als laatste mochten Anne en ik aan de slag. Gelukkig hadden wij het meeste al thuis gedaan en was het alleen nog maar een kwestie van opdienen. Wij hebben een lente-taart gemaakt met cake binnenin en een chocolade-mandarijnen vulling. Deze hebben we bekleed met marsepein en fondant. Het smaakte net als de vorige gerechten heel erg lekker maar was heel erg machtig waardoor er bij bijna iedereen wel een stukje op het bordje bleef lekker.

Conclusie: het was weer een geweldig samenzijn met lekker eten en creatieve maaltijden. Ik heb erg goed gegeten, en ben dan ook erg benieuwd naar de volgende meeting!


Posted in FOOD | April 22nd, 2014 2 comments

Anne - April 23, 2014

Superleuk, zo’n kookclubje 🙂 En yum, die asperges!


Eline - April 23, 2014

lekker zeg 😀