Champignons salade

salade

 

Laatst hoorde ik van een vriendin een heerlijk recept voor een goed vullende en lekkere salade. Ik paste het een en ander aan en het werd een heerlijk maal. Hubby was meer dan tevreden en ik moest deze op m’n ‘list’ zetten. Ik wist niet eens dat ik een list had maar volgens mij komt het er op neer dat ik deze salade vaker mag serveren.

Ingrediënten:
1 bakje kastanje champignons
10 plakken katenspek
1 zak rucola
10 cherrytomaatjes
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook gehakt
1 eetlepel mosterd
scheutje olie
peper&zout
tijm
witte kaas (bijvoorbeeld feta)

Bereiding:
Zet een koekenpan op het vuur en doe er een klein beetje olijfolie in. Snijd de champignons in partjes en doe deze in de pan. Doe de knoflook erbij als de champignons een beetje aan het bakken zijn en roer het goed door. Voeg vervolgens de in ringetjes gesneden lente-ui toe en roerbak dit goed door elkaar. Scheur de katenspek in reepjes en voeg het toe aan de champignons. Mix de mosterd met de olijfolie, peper&zout en tijm. Zet het gas uit en doe het mostermengsel bij de champignons en roer het goed door zodat de dressing overal goed zit. Laat het iets afkoelen. Doe de rucola in een mooi schaal. Verdeel de cherrytomaatjes (eventueel gesneden) er overheen. Hierna kan je de champignons met katenspek er overheen verdelen en alles goed door elkaar husselen. Om het af te maken kan je er wat witte kaas overheen kruimelen. Bon apetit!

post bottom


Posted in FOOD | March 3rd, 2014 4 comments

Anne - March 3, 2014

Oh dit klinkt echt wel heel erg lekker! Yum 🙂 Thanks voor het recept!


Eline - March 3, 2014

lijkt me heel lekker!


Mieke Schepens - March 4, 2014

Dank je voor het delen, ik ga deze proberen !


LNNK - March 19, 2014

Ik zou er zelf niet aan denken om het zo te combineren, maar het klinkt eigenlijk heel lekker!