Travel Flashback: Vampire Volterra

27 april 2010 – km stand 2192 – Vada  Het decor van de film ‘New Moon’ lag bij ons om de hoek, het plaatsje waar deze film is opgenomen is Volterra. Een prachtig stadje in de groene heuvels van Toscane. We reden er naar toe over mooie slingerende wegen met aan het eind van iedere heuvel een fenomenaal uitzicht. Het gras werd groener en groener, en de puntige bomen versierden de toppen van de heuvels. Achter de bocht zagen we in de verte een stadje liggen: Volterra!

tosc2

tosc1

Een aantal haarspeldbochten verder kwamen we in dit stadje terecht. Er stond helaas heel slecht aangegeven waar we konden parkeren dat, dat flink wat tijd in beslag nam. Uiteindelijk vonden we nog een plekje onderaan de stadsmuur. Buiten adem kwamen we aan boven in de stad, en genoten we van alle straatjes en steegjes dat dit stadje rijk is. We kwamen aan bij het plein waar Edward Cullen (de beste man uit de vampierenfilm) met zijn glinsterende body naar buiten kwam. We liepen het toeristenwinkeltje in en de mevrouw achter de balie kwam heel enthousiast naar ons toe met allerlei Twilight foldertjes met een heuse Twilight-tour door de stad. Zo enthousiast waren we nou ook weer niet, maar we bedankten de mevrouw hartelijk voor de informatie.

tosc3

tosc4

Een heerlijk ijsje op een terrasje verder liepen we naar de auto want de lucht begon te betrekken. We trapten het gas in en reden naar de blauwe lucht en lieten de donderluchten achter ons in Volterra. Het was lastig om te koken dit keer omdat we niet wisten wat het weer zou doen. En aangezien wij alleen een gasflesje hadden om op te koken (buiten dus) hebben we maar snel zelf een Pizza Hawaii gemaakt en deze naar binnen geschoven. Het was fris buiten en de muggen kwamen ons weer bezoeken: tijd om naar bed te gaan!

post bottom


Posted in TRAVEL | February 28th, 2014 2 comments

Eline - February 28, 2014

prachtig!


Anne - February 28, 2014

Wat is het daar mooi! Tof 🙂