Salate de vinete

vinete

Oké, het ziet er misschien niet erg lekker uit op het eerste gezicht maar dit is echt een heerlijke spread voor op een toastje of voor op brood! In Roemenië at ik dit voor het eerst en ik was meteen fan. Een nadeel: je stinkt gigantisch uit je straatje na het eten van dit goedje.

Ingrediënten:
2 grote aubergines
1 grote uit (gesnipperd)
2 eieren
flinke scheut olijfolie
1 eetlepel mayonaise
verse peterselie
peper & zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden celcius. Leg de aubergines in een ovenschaal en prik er gaatjes in met een vork. Hierna kunnen ze in de oven, laat ze voor ongeveer 30 a 40 minuten in de oven tot ze lekker zacht zijn. Vervolgens schraap je het binnenste van de aubergine eruit en dat gaat in een diepe kom. Roer de gesnipperde ui erdoor en roer daarna de eieren en de mayonaise door de warme auberginemoes. Hierna voeg je langzaam de olijfolie toe (blijven roeren). Ik heb van mijn schoonmoeder te horen gekregen dat je echt alleen maar 1 kant op mag roeren omdat het anders gaat schiften. Hierna verdeel je de verse peterselie er over en breng je het geheel op smaak met peper & zout. Laat de spread goed afkoelen voordat je ‘m serveert, dit maakt het extra lekker!

post bottom


Posted in FOOD | February 23rd, 2014 2 comments

Anne - February 23, 2014

Oh ik ben gek op aubergine! Dit klinkt heerlijk <3


Claudia - February 26, 2014

Ik verwachtte veel knoflook, na je waarschuwing dat je ervan gaat stinken 😛

Dat schiften begrijp ik trouwens niet, ben benieuwd wat voor theorie daarachter zit. Maar eens opzoeken