Travel flashback: Lago di Garda

26 april 2010 – km stand 2089 – Vada De laatste dagen bij het Gardameer spendeerden we rondom de tent en we reden nog even de andere kant van het meer langs en kwamen terecht in het plaatsje Salo. We slenterden door de steegjes en genoten van een panini aan het water. In de avond trokken we richting Descenzano del Garda, een erg leuke stad waar het vooral heerlijk is om mensen te kijken. We zaten uren lang op het terras te kijken naar iedereen die voorbijtrok. De dag daarna genoten we vooral van het fantastische weer, want dat was het! De zon scheen flink en we spreidden onze handdoekjes op het grasveld aan het meer. Die avond moesten we er helaas aan geloven: inpakken want de volgende dag gingen we richting het zuiden!

gr3

gr1

gr2

gr4

gr5

Rond half 10 in de ochtend stapten we in de Arosa om de tocht naar Toscane te beginnen.Een graad of 23 was het, en de zon scheen met af en toe een wolkje. Prima reisweer dus. De bergen van het Gardameer verdwenen langzaamaan en de glooiende heuvels van Toscane kwamen in zicht. Wat ons meteen opviel is dat het hier zo ontzettend groen is! Elk weiland lijkt nog feller te zijn dan de vorige. Na een bijna ongeluk (wij reden op de linkerbaan en die bleek plots afgesloten te zijn zonder aankondiging, dus moesten we flink in de ankers en kwamen we voor het bord tot stilstand). We vonden het wel tijd voor een lunch en kochten een pizza langs de snelweg die we in het zonnetje opknabbelden.

gr6

gr7

Uiteindelijk kwamen we terecht op de camping die we van te voren hadden uitgezocht in het ANWB boek. Het is enorm rustig, en we zitten ongeveer 300 meter van de zee af. Het enige nadeel tot nu toe zijn de muggen die ons helemaal lek prikken. Tot onze verbazing is er nergens anti-muggen-spray te koop hier, dus laten we ons maar als bloed-leveranciers gebruiken. Voor de rest gaat het allemaal prima, we genieten van de rust, en zelfs het koken vinden we niet erg om te doen! Hier houden we het zeker vol.

post bottom


Posted in TRAVEL | February 8th, 2014 3 comments

Anne - February 8, 2014

Ziet er inderdaad heel erg groen uit 🙂 Zo’n roadtrip lijkt me dus echt ultiem om een keer te doen. Gaaf!


Indira - February 8, 2014

Wat een mooie plek!


Eline - February 10, 2014

prachtig!