Kiptajine

tajine

Al een aantal maanden staat mijn arme tajine in de kast te wachten om weer eens gebruikt te worden. En vandaag was het zo ver! Ik had zin om eens lekker uitgebreid te koken en uiteindelijk was dit het resultaat. Hieronder het best wel makkelijke recept voor een verrukkelijke kip-tajine!

Ingrediƫnten (2 a 3 personen):
500 gram kip
8 wortelen
1 grote gele paprika
1 grote ui
4 teentjes knoflook
2 bosuitjes
4 el olijfolie
3 laurierblaadjes
100 cc water
1 el kurkuma
1 el gember poeder
peterselie
handje gehakte cashewnoten
peper & zout
3 kopjes couscous

Bereiding:
Zet de tajine op het vuur met de olijfolie erin. Snijd de ui in grove stukken en doe deze in de tajine. Snijd de knoflook en wortelen in plakjes en doe ze bij de uien. Voeg de specerijen er aan toe en roer het goed door elkaar. Vervolgens kan je de kip in stukken snijden en deze toevoegen aan de tajine. Bak de kip bruin en hierna kan je de volgende dingen erbij doen: water, laurierblaadjes, bosuitjes (in ringetjes), in grove stukken gesneden paprika, peterselie en peper/zout naar smaak. Roer het even lekker door elkaar, doe de deksel erop en laat de tajine 45 minuten pruttelen (af en toe doorroeren!). Als het stoofpotje bijna klaar is bereid je de couscous volgens de verpakking. Dien alles op in de tajine, strooi er wat van de gehakte cashewnoten over en zo heb je een heerlijke oosterse maaltijd op tafel!

post bottom


Posted in FOOD | January 26th, 2014 1 comment

Eline - January 27, 2014

lijkt me lekker hoor!