Travel flashback: Pech

23 april 2010 – km stand 1610 – Verona De weersvoorspelling voor deze dag waren niet al te best. In de ochtend leek het allemaal best mee te vallen en er was zelfs een waterig zonnetje te zien door de bewolking. We namen de beslissing om een dag naar Verona te gaan. Anne reed door het drukke verkeer in het centrum van deze stad. Overal toeterende, bellende en bewegende Italianen, die allemaal als eerste hun eindbestemming willen behalen. Hectisch dus. Gelukkig was er een overdekte parkeergarage en van daaruit zijn we naar het centrum gelopen. We liepen langs het amfitheater, en het balkon van Romeo en Juliet. Hartstikke leuk om eens gezien te hebben! Helaas was het volgens mij nationale schooluitjes dag want de stad stroomde over van de pubers. Langzaam aan liepen we terug naar de auto om weer richting de camping te vertrekken.

Ik was nog maar 5 minuten aan het rijden tot mijn ooghoek een lampje zag branden die niet hoorde te branden. Linea recta schoot mijn oog naar de temperatuur en deze stond op het kookpunt! Aangezien we nog midden in het drukke verkeer zaten waren er weinig tot geen parkeerplaatsen. Wat een verademing was het om er eentje tegen te koen en de motor uit te kunnen zetten. Als twee volleerde monteurs openden we de motorkap om interessant te gaan staan kijken wat het kon wezen. Voor ons zag alles er heel normaal uit. We belden de ANWB, en anderhalf uur later kwam er een geel takelwagentje aan met een smoezelige oude man. Engelse taal beheerste hij niet, en wij geen Italiaans. Hij reed m’n Arosa op de oplegger en met handgebaren maakte hij duidelijk dat wij plaats moesten nemen in de cabine.

In de garage werden wij duidelijk geobserveerd door de monteurs die aan het werk waren. De oude smoezelige man klooide wat in de motorkap en liep met twee andere collega’s naar ons toe en riep ‘kaput! kaput!’. Het object wat hij liet zien zag er inderdaad niet echt heel meer uit. Het nieuwe voorwerp werd gehaald en na krap een uur was alles weer zoals vanouds en konden we terug naar de camping.

In de avond begon het te regenen en besteedden we onze tijd aan het eten van frikadellen, spelen van spelletjes en een half seizoen van SATC….

verona1

verona2

verona3

verona4

post bottom


Posted in TRAVEL | January 23rd, 2014 2 comments

Laura - January 23, 2014

Haha, oei dat is balen! Lijkt me ook niet echt fijn zo in Italië, als het nou in Nederland gebeurde. Gelukkig is het goed afgelopen allemaal!


Nanda - January 24, 2014

Gelukkig heb je het op tijd opgemerkt! Denk wel dat ik helemaal in de stress zou schieten als er geen parkeerplaats dicht bij is haha.