Karpathos; day two

9 mei 2011

Met verse verse broodjes van de buurman en heerlijke philedelphia startten we vol goede moed dag twee. De zon scheen weer, en het begon echt heet te worden nu.

In onze Swift gingen we op pad, de onbekende dorpjes en stranden tegemoet. De wegen slingerden langs verlaten baaien en steile afgronden. De mooiste vergezichten legden we vast en na een klein uurtje rijden waagden we ons naar beneden via een verlaten steil weggetje. De auto begon raar te doen, en als ik de versnelling + rem intrapte sloeg te auto af. Niet erg handig op dit soort gevaarlijke wegen zonder vangrail.

Na veel gestress toch veilig beneden aangekomen waar een prachtig verlaten strand op ons wachtte. Helaas was het zeewater nog wat koud, maar dat maakte de schoonheid van dit stukje aarde er niet minder om! Azuurblauw water met prachtige kiezelstenen omringd door een groen bos en hoge bergen. We maakten een ijskoude frappe voor onszelf en genoten van het formidabele uitzicht voor ons. Toen we terug naar de auto liepen bleek het verlaten gebouwtje een taverna te zijn. We streken neer en genoten van een heerlijke Griekse salade, brood en tzaziki.

Na deze lange pitstop waagden we onszelf weer omhoog en reden we nog iets noordelijker waar we vervolgens naar Lefkos in het westen reden. Ook hier troffen we een leeg strand aan omringd met een lieflijk dorpje. Helaas deed de auto nog steeds vreemd, dus reden we langs het zuidelijkste punt terug naar Pigadia.

De eigenaar van de auto keek ‘ m na en gaf ons een andere Swift. De grijze zat verstopt en nu mochten we met de azuurblauwe de wegen onveilig maken!

Na een duik in het zwembad en een pita gyros deden we dat ook. We onderzochten wat heuvels rondom de stad en zagen de mooiste kerkjes en uitzichten. Iets om te onthouden voor de volgende dag gezien het al donker begon te worden….

post bottom


Posted in PHOTOGRAPHY TRAVEL | September 7th, 2011 2 comments

Henk Op de Laak - September 15, 2011

Leuk om jullie ervaringen met Karpathos te lezen. Ik heb de link naar deze weblog op de Facebookpagina van Karpathos.nl gezet zodat ook anderen nog even kunnen nagenieten.


Lyntje - November 22, 2011

Hey,

Leuk om te horen :), hopelijk vind iedereen het leuk om te lezen en de foto’s te bekijken.

Groetjes,
Marjolein