Travel Flashback; Lago di Garda

21 april 2010 – km stand 1528 – Lago di Garda Na een goede nachtrust en een aardig ontbijtje verlieten we Kaprun weer. Voor het pension kwamen we een Hollander tegen die in zijn eentje op skivakantie was. Hij vond het een hele onderneming dat wij met de auto richting Griekenland gingen. Op dat moment vonden we dat wel meevallen, maar toen wisten we nog niet wat er komen ging….

dolom1

dolom2

dolom3

Het begin van de ochtend verliep allemaal soepel. De eerste pas die we tegenkwamen was de Felbertauernstraße gevolgd door de tunnel. We kwamen soms langs diepe dalen en we passeerden verschillende plaatsen waarin ik in mijn jeugd wel eens geweest ben. Na Matrei kwam Lienz en daar werden we door onze Belgische Lucie (de TomTom stem) rechtsaf gestuurd; een bergpad op. We klommen hoger en hoger, en we naderden al snel de boomgrens. Tot onze grote verbazing begon het zelfs te sneeuwen uit het dunne wolkendek. Al snel werd de sneeuw van een aantal centimeter een meter en de weg nam alleen maar af in kwaliteit. Als klap op de vuurpijl moesten we door een bocht zonder vangrail waar ongeveer 1 auto van het formaat Arosa doorheen paste. De enige uitwijkmogelijkheid was naar beneden via de afgrond. Anne inspecteerde de bocht en leidde mij en de auto er doorheen. We kwamen toen op een stuk verlaten wereld niet normaal. Het sneeuwdek aan beide zijden van ons was maagdelijk wit, onaangetast en het was stil. Alleen wij, de Arosa en bakken sneeuw in de omgeving. We genoten optimaal tot we in de verte een bord zagen, een witte met een rode rand. Shit! De weg was verspert (met drie miljoen kilo sneeuw) en we konden weer terug (wat ons anderhalf uur ging kosten).

dolom4

dolom5

In het dal ruilden we van stoel en namen we een andere weg, deze was in ieder geval stukken vlakker! Na een aantal kilometer kwamen de Dolomieten in zicht. Dit was wel even wat anders dan de Alpen, de Dolomieten zijn veel rotsachtiger en na een tijdje zaten we ingesloten tussen prachtige bergen. We reden over mooie wegen, en de volgende pas kwam er aan. Helaas was hier niets van de serene stilte te vinden als in de Alpen maar reden er gekke Italianen met 100 km/h de bergwegen af. Uiteindelijk kwamen we uit in het plaatsje Cortina, Lucie (TomTom) wist het op dat moment allemaal niet meer, en we besloten de borden te volgen. Italië is daarin niet zo zorgvuldig; Venetië, 2 borden de ene links en de andere rechts. Op goed geluk gingen we links maar uiteindelijk bleek dit niet goed te zijn en namen we de andere weg. Alleen hier hadden we het volgende probleem waar we na een tijdje rijden weer achter kwamen; passo – closed!

dolom7

dolom8

We arriveerden in een typisch Italiaans bergdorpje. Anne stapte uit de auto en liep naar een groep Italiaanse mannen met de vraag waar de weg naar Belluno was. De Engelse taal beheersten ze minimaal maar we kregen een korte routebeschrijving waar we maar op gokten. En ja, hij had gelijk we reden uiteindelijk Belluno in! We zochten de tolweg op en trapten het gas in. Op dat moment was het enige wat in onze magen zat het ontbijtje en een zak chips en de zon zakte al flink.

dolom9

Uiteindelijk konden we de snelweg af en zagen we het meer in de verte. Eindelijk. Na 10 en een half uur rijden en 5 passen verder waren we op onze bestemming; Lago di Garda. In de schemer van de avond hebben we het tentje opgezet, de luchtbedden opgeblazen en als de brandweer de tent ingericht. De volgende stop; het restaurant waar we een heerlijke maaltijd kregen en konden genieten van een potje Champions League. Hierna doken we onze bedjes in en waren we in no time naar dromenland.

post bottom


Posted in TRAVEL | December 12th, 2013 4 comments

Farah - December 12, 2013

Wauw wat een fijn reisverslag. En heel mooie foto’s!

Ik vind het heerlijk om te rijden en dan om je heen die mooie natuur te zien om dan uiteindelijk aan te komen op je bestemming :).


Anne - December 12, 2013

Ik vind dit echt zulke toffe verslagen om terug te lezen. Wat een gave reis hebben jullie gemaakt!


Jorien - December 12, 2013

Ik hou van dit soort verslagen, echt heel leuk om te lezen!


Eline - December 15, 2013

prachtige foto’s!