Travel Flashback; Grüß-Gott‎

oost1
20 april 2010 – km stand 1020 – Kaprun  Omdat de bedden waarop we sliepen in ons pensionnetje niet echt meewerkten, stonden we al om 6.30 op. We besloten dat we ons maar klaar gingen maken voor de reis naar Oostenrijk, dat was onze volgende halte! Er zat helaas geen ontbijt bij in dit pensionnetje dus reden we naar het bakkertje om de hoek die heerlijke broodjes verkocht. Ik nam het eerste deel plaats achter het stuur en het verliep erg soepel, Anne ging daarna rijden maar helaas hadden we toen last van stau (file). Na München konden we pas eindelijk echt doorrijden, en al snel zagen we de bergtoppen verschijnen aan de horizon en naderden we de grens…

oost2

oost3

oost4

Scheurend over de slingerende wegen genoten we van elk uitzicht. De sneeuw bekleedde de toppen van de bergen nog en daaronder waren groene weiden te zien. Bij de Weissee zijn we even gestopt om foto’s gaan maken, want het was echt prachtig! We reden na een lunchstop in Saalfelden door richting Zell am See want we hoopten daar een slaapplek te kunnen vinden. Helaas was alles wat binnen ons budget lag vol en bleven alleen de dure 4 sterren hotels over.

Aangezien ik wel vaker in deze regio geweest was, wist ik de weg een beetje. We besloten na een tijdje twijfelen dat we maar richting Kaprun moesten gaan. Dat is iets kleiner, maar ook super-toeristisch dus daar hoopten we op een kamer. Via een informatiebord stond er een slaapplek aangeboden bij een boerderij, dat leek ons wel wat! We stelden onze Tomtom in en daar gingen we. De weg werd wel erg smal, hobbelig en hoog na een tijdje. Anne had haar kotszakje al gereed en ik was blij dat ik achter het stuur zat (kotsende bestuurders ben ik niet zo fan van). Volgens de Tomtom hadden we de bestemming bereikt maar er was niets anders te zien dan gras, gras en gras. We reden nog een stukje verder maar we raakten alleen maar verder van de bewoonde wereld dat we zijn gekeerd.

oost5

 

Weer in het dorp aangekomen zagen we bij Pension Heidi een zimmerfrei vlaggetje hangen. Voor 25EUR per persoon hebben we een kamer met ontbijt. Wel moeten we de badkamer delen met andere gasten maar ik heb nog niemand gezien dus dat komt helemaal goed. Hierna zijn we het terras opgegaan om van de frisse berglucht te genieten met een heerlijk glas appelsap. Genieten doen we dus volop, maar vanaf morgen moeten de uitgaven drastisch naar beneden.

post bottom


Posted in TRAVEL | November 26th, 2013 comment