DIY – cheap christmastree

kerst1

kerst2

kerst3

Heel leuk hoor, al die alternatieve kerstbomen, maar de prijzen die ze voor een aantal takken vragen vind ik echt overdreven. Dat kon goedkoper dacht ik! Met de storm lagen er genoeg takken op de weg en zo kwam het dus dat ik met een verzameling takken naar huis ging. Hubby keek me weer eens vreemd aan, want wat moest ik met allemaal takken terwijl we geen eens een open haard hebben? Later zat hij toch braaf samen met mij alle takken aan elkaar te knopen haha! En zo ontstond er een easy-peasy christmastree! Zie hieronder hoe je ook zo’n resultaat krijgt:

STAP 1; Ga naar buiten en verzamel takken van verschillende formaten. Meet hoe groot de kerstboom mag gaan worden. Bij mij is de breedte 80 cm en de lengte 130 cm. Neem de twee langste takken en leg die in een punt, daaronder doe je een kleinere tak om de langwerpige driehoek compleet te maken.
STAP 2; Meet op 4 plekken de tussenruimte tussen de lange takken, en zaag of breek vervolgens 4 takken op maat en leg ze horizontaal in de driehoek.
STAP 3; Knoop met touwtjes alle takken aan elkaar zodat het een goede stevige ‘boom’ wordt. Een beetje kromme takken maken het effect juist leuk, dus het hoeft niet allemaal waterpas te zijn vastgemaakt.
STAP 4; Nu gaan we de boom whitewashen! Ik heb HG whitewash gebruikt, dit is namelijk supermakkelijk! Je neemt een oud doekje, doet daar wat whitewash op en wrijft het in de takken. Dit doe je tot je de hele boom hebt gehad. Het geeft een superleuk grijs-achtig effect.
STAP 5; Hang de boom op (heb je katten -> doe het hoog genoeg!! bij ons lagen de takken al snel op half zeven dankzij Phoebe) aan een spijker met een touwtje. Versier de boom naar smaak, met lichtjes, kerstballen en andere leuke snuisterijtjes!

Hebben jullie al leuke ideetjes voor een unieke kerstboom?

post bottom


Posted in HOUSE&DECO | November 25th, 2013 5 comments

Lianne - November 25, 2013

Sjiek boompie Lijda!


Nanda - November 25, 2013

Wat een leuk idee!
Op mijn vorige werk hadden we een steigerhouten kerstboom, uitgezaagd uit een plank hout 🙂 Was ook erg tof!


Tineke - November 25, 2013

Wat ziet dit er leuk uit zeg! Ik ga dit jaar weer voor een echte kerstboom, maar dit lijkt me ook heel gaaf voor in de slaapkamer ofzo!


carola - November 25, 2013

Wat een leuk en origineel idee!!


Dionne - November 25, 2013

wat leuk gedaan!