Travel-Flashback; ‘Ünterweg’

In het voorjaar van 2010 stapte ik in mijn volgepakte rode Seat Arosa met als doel zoveel mogelijk van Zuid-Oost Europa te zien. Met deze donkere winterse dagen pak ik steeds vaker de foto’s van die tijd erbij, om terug te dromen naar toen……

19 april 2010 – km stand 654 –  Swaig Daar klonk het startsein! Met een enorm volle auto vetrok ik in m’n uppie richting Anne die in Nieuwegein bij haar ouders stond te wachten. De eerste kilometers waren dus niet echt gezellig: net weg van huis en haard, iedereen vaarwel gezegd niet wetende waar we aan begonnen. Bij Anne aangekomen was het ook daar tijd om afscheid te nemen, en al toeterend verlieten we Nieuwegein. Een aantal kilometers na Venlo kwamen we er al achter dat we in Duitsland waren! Daar hebben we ons even uitgeleefd, even het gas er op en gaan! Regelmatig moesten we uitwijken om de BMW’s, en Audi’s voorbij te laten gaan.

duitsland1

duitsland2

duitsland3

Al snel wende het rijden in Duitsland. Als lunch hebben we een pitstop gemaakt bij de BurgerKing, erg veel keus is er tenslotte niet langs de autobahn. Bij Nurnberg kwamen we in een file terecht en omdat het al einde van de middag was besloten we een slaapplek te zoeken. Uiteindelijk kwamen we na een aantal mislukte pogingen, terecht bij een chagrijnige vrouw die een pension had. Ze brabbelde snel in het Duits, bracht ons naar de ouderwetse kamer waarna wij die snel weer uit gingen om te gaan eten. Voor maarliefst 8 EURO genoten we van Flammkuchen en een glas koude appelsap in de warme lentezon.

duitsland4

duitsland5

duitsland6

‘s Avonds genoten we (na een zeer interessant gesprek met de buurman over hoeveel Nurnberg’s er wel niet bestaan in Duitsland) van een foute film, waarna we zijn gaan slapen. Er staan tenslotte nog vele kilometers op ons te wachten….


Posted in TRAVEL | November 20th, 2013 6 comments

tineke - November 20, 2013

Gaaf zeg, zo’n roadtrip! Heerlijk om dan de foto’s weer terug te kijken inderdaad! 🙂


Wanda - November 20, 2013

Leuk verslag! En ja, vast een vakantie waar je met veel plezier aan terug denkt! Maarre, in Duitsland heb je overal Raststatte waar je vaak redelijk goedkoop kunt eten, dan hoef je niet perse naar een Burgerking…


Lyntje - November 21, 2013

I know, maar de prijzen vind ik daar best tegenvallen! Ons budget was 30,- per dag dus dan is een burgertje stukken goedkoper 😉


Anne - November 21, 2013

Oh wat tof, zo’n roadtrip en vooral alle bijzondere plekken waar je dan terechtkomt 🙂


Dina - November 21, 2013

Ooh dit lijkt me zo ontzettend geweldig, gewoon de auto pakken en gaan!


Anne - November 21, 2013

Ik wil nog n keer!!