Pompoentaartje

pomptaart

Pompoen is natuurlijk het product om in de herfst te bereiden. Ik had eerlijk gezegd nog nooit iets gemaakt met pompoen, maar toen ik’m bij een lokale groenteboer zag liggen voor een euro vond ik het de gok waard. En met succes!

Ingrediënten (4 taartjes):
1 kleine pompoen
8 bladerdeeg vellen
100 gram feta
6 eieren
200 gram kwark
tijm
peper & zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik heb schaaltjes gebruikt met een doorsnede van ongeveer 15 centimeter, en deze heb ik bekleed met het bladerdeeg. De pompen moet ontdaan worden van de schil en de zaden. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes en leg deze op het bladerdeeg in de schaaltjes. Doe 5 eieren in een kom voeg daarbij de kwark, feta (verkruimeld), tijm en peper & zout naar smaak. Roer dit goed door elkaar, en giet dit daarna boven op de pompoen. Vouw de overlappende delen van het bladerdeeg naar binnen en smeer dit in met een geklutst ei, zodat het een mooie gouden kleur krijgt. Zet de taartjes voor ongeveer 30 a 40 minuten in de oven, en daarna heb je een fantastisch bijgerecht!

post bottom


Posted in FOOD | November 18th, 2013 3 comments

Nikki - November 18, 2013

Lekker! Leuk recept!


Anne - November 19, 2013

Oh dit ziet er lekker uit! Maandag komen vrienden eten, misschien kan ik dit wel proberen. 🙂 Thanks voor de tip!


Bouchra - November 19, 2013

Bedankt voor het recept! Dit lijkt me wel lekker!