Kookclubje; Thema ‘Luxe snacks’

Ditmaal was Anne de gastvrouw en toen we binnenkwamen kwamen we de knoflookluchten ons al tegemoet. Ik was samen met Dorien en wij mochten het spits afbijten. Wij vonden het nogal lastig om aan de hand van het thema iets te kiezen omdat het zo breed was. Uiteindelijk hebben we een hammousse gemaakt met gezuurde komkommer en een kaaskrokantje geserveerd met wat puntjes pitabrood. Het was een romige mousse, en alhoewel ik in het begin een beetje huiverig was bij het idee van een mousse van ham was het meer dan lekker!

De gastvrouw mocht daarna aan de kook met Debby. Deze twee dames hebben er een groot Mexicaans festijn van gemaakt en watertandend keken we dan ook toe, toen zij met de borden aan kwamen zetten. In het glas zat een lekkere salsa die je als dip kon gebruiken voor de tortilla-chips. Daarnaast kregen we ook nog een lekkere pastei en een soort van wrap. Het smaakte allemaal echt heerlijk, en vooral die salsa ga ik thuis ook eens maken.

Het toetje was voor Li en Mariek. Deze twee keukenprinsesjes kwamen met een viertal hapjes als toetje. Een lekkere vaste cake met gesmolten chocola erbovenop, aardbeien met chocolade, vanille-ijs en als klap op de vuurpijl; zelfgemaakte chocoladetruffels! Iedereen klapte uit elkaar na dit grote toetje maar we waren zeer (en dan ook zeeeer) voldaan.

De volgende keer wordt het thema ‘herfst’. Een toepasselijk thema, en ik ben echt reuze benieuwd wat er gemaakt wordt want ook hiermee kan je vele kanten op.

kcokt
Het voorgerecht – Hammousse met zure komkommer en een kaasknappertje

kcokt2
Het hoofdgerecht – Mexicaanse trio!

kcokt3
Het toetje – De chocolade-explosie met als topper de zelfgemaakte truffels


Posted in FOOD | October 6th, 2013 7 comments

Mirthe - October 6, 2013

Het ziet er echt goddelijk uit!


Sylvia - October 6, 2013

Wat leuk dat jullie dat doen! Ziet er ook echt goed uit 🙂


Daniëlle - October 6, 2013

Ziet er heerlijk uit!


Mandy - October 6, 2013

Oh myyy dit ziet er echt weer heeeeerlijk uit!


Claudia - October 6, 2013

Ow jeetje, wat een kookclub! Dit keer is het toetje favoriet bij mij! (daarvoor hoef ik het niet eens te proeven, foto’s zeggen genoeg)


Bianca - October 7, 2013

Ziet er prachtig uit zeg! klinkt ook heerlijk!


Joyce - October 22, 2013

Wat is het idee van een eetclubje toch onwijs leuk! Ik zou bijna willen dat mijn vriendinnetjes niet zo volledig verspreid over Nederland woonden, zodat we dit idee van jullie zouden kunnen stelen! ;D Ik teken trouwens graag voor dit dinertje! Vooral de Mexicaanse hapjes zien er heeeerlijk uit, nom!