Broccoli met pasta

brocopasta

Zelf ben ik nooit echt dol op broccoli maar hubby vindt dat echt heerlijk. Tijd om maar weer creatief te worden en de broccoli zo te verwerken dat ook ik ‘t lust. En dat is gelukt! Zie hier mijn recept voor een heerlijk penne met rijk gevulde saus.

Ingrediƫnten:
200 gram penne volkoren pasta
1 broccoli
400 gram kipfilet met kruiden
10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
1 rode ui (in ringen)
2 tenen knoflook (geperst)
1 eetlepel bloem
200 ml melk
3 eetlepels Griekse yoghurt
verse oregano
geraspte kaas
peper & zout
olijfolie

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking. Kook ook de broccoli ongeveer 7 a 8 minuten in gezout water en laat deze vervolgens uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze naar smaak (ik heb gewoon kipkruiden gebruikt dit keer) en pak ze in een koekenpan met een laagje olijfolie. Als de kip een lekker kleurtje heeft gekregen kan je de uien, knoflook, tomaatjes en broccoli toevoegen en roer dit even goed door. Giet vervolgens de melk erbij met de Griekse yoghurt en breng dit aan de kook. Voeg naar smaak zout & peper toe, en doe ook de oregano erbij. Maak van bloem en ongeveer 50 cc water een papje, dit is voor de binding van de saus. Als de saus een minuut of 2 heeft geprutteld kan je dat papje er door roeren en nog even z’n werk laten doen. Strooi er wat geraspte kaas over, en dan is het tijd om op te scheppen! Leg de penne op een mooi bord en schep er een flinke lepel van deze veelzijdige saus overheen en dan is het echt gegarandeerd smullen geblazen!

post bottom


Posted in FOOD | September 20th, 2013 comment