OnLyntje I

M’n random photo’s posts waren aan het versloffen. Ik maakte weinig Instagram foto’s, en degene die ik maakte vond ik het niet waard om hier te delen. Tijd voor iets anders, en zo is OnLyntje geboren! Wel weer foto’s van Instagram, want daar ga ik weer lekker meer gebruik van maken. Daarnaast is mijn toetsweek sinds vanmiddag voorbij dus heb ik ook een groot deel van mijn vrije tijd weer terug (soms leek ik wel een kluizenaar). Zie hieronder de IG-foto’s van de laatste tijd:

IMG_20130809_180611

Deze twee schavuiten worden al echt enorm! Vooral Jake is een echte grote kater aan het worden, met van die grote lompe poten. Geweldig! Wel zijn ze nu erg druk, en slopen ze alles wat los en vast zit. Soms vinden we hier stukjes brood, sokken of gescheurd papier als we thuis komen want ze zijn zo ontzettend druk en sloperig…

IMG_20130822_160548

Inmiddels ben ik al weer tweedejaars Anesthesiemedewerker in opleiding. Tot nu toe een super opleiding maar wel enorm pittig. Ik werk 36 uur in de week, en daarnaast moet je zelf studeren, krijg je af en toe wat weken school en natuurlijk tentamens. Deze heb ik zojuist gehad en van twee van de drie heb ik een cijfer terug: een 8.2 en een 8.0! Geweldig natuurlijk, want ik steek echt enorm veel tijd in het studeren. Morgen heb ik mijn eindbeoordeling van de praktijk en hopelijk heb ik daar ook een voldoende voor. Zo weten jullie meteen waardoor er zo weinig posts online zijn gekomen op Lyntje.nl, want tijdens de tentamens heb ik echt een oude-wijven leven zonder ook maar een beetje vrije tijd.

IMG_20130825_094326

Wat een vergelijking hé! Links zie je Phoebe en rechts Fuel toen ze nog klein was. Afgezien van het extra wit dat Phoebe heeft vind ik het echt twee druppels water.

IMG_20130829_064445

Ons huis staat aan de rand van het dorp en daardoor hebben we ‘s ochtends altijd een mooi uitzicht over het land. Zeker met die mist geeft dat een prachtig gezicht. Daarnaast is het ook ideaal om Zoë uit te laten, want dat doet ze soms gewoon zelf! Ik zet de deur open en madam gaat de slootkant in voor haar behoefte.

IMG_20130830_162952

Het is toch zo leuk om bezig te zijn met een huisje gezellig maken. Soms heb ik daar niet alle tijd voor, maar alleen een bloemetje doet al zo veel. Zeker nu de winter eraan komt krijg ik de kriebels om het weer lekker cosy te maken, en overal een gezellig hoekje te creëren.

IMG_20130830_211516

Na een lange dag leren een glas met Baileys en lekker TVOH kijken. Verstand op nul en lekker bankhangen.

IMG_20130831_115243

Ik vond onlangs weer wat recepten van mijn schoonmoeder (zij is Roemeens) en maakte haar sperziebonensoep. Dat Roemeense eten is toch zo lekker! Binnenkort een post over deze heerlijke (en gezonde!!) soep.

IMG_20130831_175909

Ahum. Zaterdagmiddag had ik grandioos studie-ontwijkend gedrag en ben ik samen met hubby en moeders naar maarliefst 3 kringloopwinkels geweest. Hubby moest namelijk een PC-scherm hebben, en ik vond het echt niet erg om mee te gaan. Maar het gevaar van mij en kringloopwinkels is dat ik er altijd wel wat vind. Is het geen kop en schotel dan wel weer een leuk lijstje. Dit keer was hetgeen ik vond iets groter van formaat namelijk een tafel. Seriously. Ik ben al jaren op zoek naar een kloostertafel om op te knappen, maar nergens kon ik een fatsoenlijke kloostertafel vinden die ook nog eens een juist formaat had. Tot zaterdag dus! Al snel plakte de vrijwilliger er de sticker ‘verkocht’ op en waren wij een tafel rijker. Kunnen we weer lekker gaan opknappen.

IMG_20130901_143809

Elke avond kijk ik met veel plezier de uitzendingen van Jamie Oliver. Die man vind ik echt geniaal koken. Niet te moeilijk, en veel zelf proeven. Vooral dat robuuste koken spreekt me erg aan, en geeft ook een mooie sfeer op tafel. Dit keer maakte ik zijn beenham met jam uit de oven. Ik heb zelden zulk goed vlees op! De buitenkant was crispy en de binnenkant heerlijk mals en lichtroze. Het zoete van de jam (ik heb zelfgemaakte pruimenjam gebruikt) stak mooi af naast de tijm en peperkorrels. Ja een gegarandeerd succes. Voor het recept klik hierrrrr.


Posted in UNCATEGORIZED | September 2nd, 2013 6 comments

Janna - September 2, 2013

Die beenham ziet er zo lekker uit! Jamie Oliver is zeker een ontzettend leuke kok (: Je maakt trouwens echt fantastische foto’s van je katten!

Ik hoop dat je eens langskomt,
http://www.jannakamphof.blogspot.nl


tineke - September 2, 2013

oh, dat laatste recept klinkt echt super lekker! Ik krijg er helemaal zin van in koken!


Wendy - September 3, 2013

Leuk overzicht is het geworden. Leuke plantjes/bloemetjes. Wat is het precies? Ik heb nog wat vaasjes die heel geschikt zouden zijn hiervoor. 🙂


Dina - September 4, 2013

Wauw wat een mooie cijfers heb je gehaald! Kan me voorstellen dat je het echt ontzettend druk hebt met je studie.


Mandy - September 8, 2013

Ziet er goed uit, ik ben heel benieuwd hoe je tafel gaat worden!


Patricia - September 10, 2013

Leuk overzichtje weer, ondanks dat ik er al een aantal op instagram had gezien blijf ik het leuk vinden om de foto´s weer te zien vooral van die leuke beestjes van je