Kookclubje: Thema ‘ROOD’

De eerste versie van ons thema-gerichte kookclubje is een feit! Normaal gingen we altijd koken aan de hand van recepten uit andere landen maar vanaf nu loten we elke keer een thema. Dit keer was het thema ‘Rood’, een ideaal thema want je kan er zo veel kanten mee op!

We startten de avond met een heerlijke home-made tomatensoep. De soep was lekker stevig, goed gevuld en had een heerlijk tomatensmaak. Daarnaast serveerden de twee dames van het voorgerecht (Anne en Debby) er lekkere stokbroodjes met een tapenade bij, uiteraard ook zelfgemaakt. Alle borden en kommen gingen schoon terug de keuken in, een geslaagd voorgerecht dus!

Voor het hoofdgerecht moesten we erg lang wachten door materiële problemen. De oven deed het niet zoals hij moest doen maar die hadden ze zeker wel nodig. Iets later dan gepland kwamen de borden naar binnen met een caprese salade en een punt pizza. Helaas was de bodem van de pizza nog niet helemaal gebakken (dankzij de geweldige oven) maar de topping smaakte verder prima! Ook de caprese salade ging er in als koek.

Voor het toetje mocht ik samen met Dorien aan de slag. Wij hadden in haar huis al het een en ander voorbereid dus was het een kwestie van opbouwen. We hebben een trifle gemaakt van koekkruimels, een mascarponemengsel en rood fruit (het gehele recept komt binnenkort online) en dit serveerden we in twee vazen. Iedereen kon dus lekker lepelen uit de vazen! Het was machtig, en veel maar iedereen heeft zitten smullen van het toetje. Helaas kwam het rood iets minder goed naar voren dan we zelf dachten maar dat deed niets af aan de smaak.

De loting voor de volgende keer is ook al weer gebeurd. Het thema waar we dan mee moeten werken is ‘Luxe snacks’. Ik ben echt reuze benieuwd wat er dan weer op tafel komt….

kcaug1

kcaug2

kcaug3

kcaug4


Posted in FOOD | August 18th, 2013 11 comments

Claudia - August 18, 2013

Woah die toet! Gigantisch! Maar hij ziet er heeeerlijk uit


atiepunie - August 18, 2013

mmmmmmmmmmmmmmm


Joyce - August 18, 2013

Oh oh oh, wat ziet alles er weer verrukkelijk uit! <3 Vooral die trifle ziet er errrg geslaagd uit. I want to dive right in (with a spoon of course)! ;D


Nanda - August 18, 2013

Oh dat toetje ziet er heerlijk uit! Leuk zo’n kleuren thema 🙂


Janna - August 19, 2013

Wat leuk om er een thema aan te verbinden. Dat toetje ziet er echt heerlijk uit!


tineke - August 19, 2013

Het ziet er weer heerlijk uit! En leuk thema ook 😉 Als ik dit zie krijg ik ook zo’n zin om lekker uitgebreid te koken!


Ann - August 21, 2013

Kregen jullie allemaal de gigantische toetje op?!


Lyntje - August 21, 2013

Haha nee we kwamen een eind maar het is niet opgegaan 😉


Mirthe - August 25, 2013

Oké ik ken je blog nog niet zo lang dus deze categorie ken ik nog helemaal niet, maar ik heb net alle posts hierover teruggelezen en wat een leuk idee! Alle gerechten zien er heerlijk uit (ook mooie foto’s!) en knap dat ook recepten uit Oezbekistan en Rwanda gewoon gevonden worden 🙂 Ik krijg spontaan zin om te leren koken!


Lyntje - August 25, 2013

Leuk om te horen :D. Die landen waren wel extreem hoor en soms erg lastig om iets te vinden uit dat land. Nu koken we aan de hand van thema’s, en dat geeft een stuk meer vrijheid.


Mandy - September 8, 2013

Oooo leuk! En het ziet er heerlijk uit. Leuk thema ook! Ik ben benieuwd naar jullie volgende keer.