Rondje door Lissabon

Een heerlijke zomerse citytrip is altijd een goed vooruitzicht. Er zijn in Europa genoeg steden te bekijken die je interesse kunnen wekken. Een aantal jaar geleden ben ik in Lissabon geweest en dat vond ik toen een heerlijke vakantie. Wij zijn toen in het voorjaar gegaan waardoor het wat rustiger was en de temperatuur iets lager. Maar ook voor de zomer is het zeker een stad die je in gedachten moet houden.

lissabon1

lissabon7

Lissabon heeft een rijke historie en er zijn dan ook genoeg oude gebouwen te vinden met heel veel geschiedenis. Het Castelo Sao Jorge is een must see als je in Lissabon bent. Het is even een flinke klim naar boven, maar als je daar eenmaal bent wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Het kasteel leent zich perfect voor fotografie-liefhebbers. Daarnaast is er ook een klein restaurantje waar je heerlijke home-made koekjes kan eten omringd door bijzonder mooie pauwen die daar in het wild lopen.

lissabon9

Parken heb je genoeg in Lissabon. Van mooie tropische tuinen, tot gezellige parken waar je rustig kan wandelen. Toen wij er waren hebben we een middag gespandeerd in Parque Eduardo VII. Dit is een prachtig park waar je over een deel van Lissabon heen kan kijken. Overal heb je mooie aangelegen paden, en stukken gras wat het ideaal maakt om lekker te picknicken na een ochtendje shoppen.

lissabon4

lissabon5

Een van de meest bezochte bouwwerken in Lissabon is wel Torre de Belém. Dit is een verdedigingstoren aan de rivier. Vaak zie je deze foto als er geadverteerd wordt voor Lissabon. Het stukje park dat erom heen ligt is ook een heerlijke uitvalsbasis om heerlijk mensen te gaan kijken. Allerlei sportieve Portugezen komen voorbij op hun hardloopschoenen, skates of skateboard.

lissabon3

Wat ook echt een aanrader is, is een ritje in de traditionele trams te maken. Het is ongelooflijk door wat voor steegjes en bochten deze trams zich soms manoeuvreren. Tram nummer 28 staat bekend als een echte toeristische attractie. Daarom is het wel aan te raden dit vroeg op de dag te doen want anders lukt het je nooit meer om in de tram te komen, zo druk kan het zijn!

Lissabon is dus een heel veelzijdige stad. Ga eens lekker naar een restaurantje in de wijk Alfama en wordt verrast door de Fado muziek die hier heel erg bekend is. Of  neem een elevador en kom daarmee een verdieping hoger in de stad en zie het verbluffende uitzicht dat Lissabon rijk is.

lissabon8

lissabon10

lissabon11

Ben jij nu ook helemaal verlekkerd en wil je binnenkort ook naar Lissabon toe? Via de website van hotel.info kan je een heerlijke citytrip boeken en gaan genieten van het bijzondere van deze Portugese stad! Dus ga snel naar de website van hotel.info!


Posted in TRAVEL | July 22nd, 2013 4 comments

Lisa - July 22, 2013

Klinkt leuk en ziet er ook mooi uit! 🙂


Bianca - July 23, 2013

Portugal is een plaatje! Zo te zien is Lissabon ook prachtig!


Nanda - July 23, 2013

Lissabon lijkt me zo gaaf! Ben dit jaar voor het eerst naar Portugal geweest (Algarve) en is me heel goed bevallen 🙂


Dina - July 24, 2013

Mooie foto’s!