Kookclubje juli ’13

Na maanden wachten mochten we dan eindelijk weer gaan kokkerellen in de keuken bij Marieke (inmiddels weer meer dan een week geleden). We hadden ditmaal een moeilijkheidsgraad erin verwerkt, namelijk bij elk land moest nu ook een bepaald ingrediënt verwerkt worden. Van te voren leek het een leuk idee, maar dit was een eenmalige actie want het werkte uiteindelijk niet.

Als voorgerecht hadden we een gerecht uit Suriname bereid door Li en Anne. Zij maakten een gebakken banaan, maar moesten ook komijn er in verwerken. Omdat hun zoektocht naar komijn en Suriname niet veel opleverde legden de dames demonstratief een plak komijnenkaas naast de gebakken banaan haha

Met Dorien samen stond ik als tweede aan zet. Wij hadden Duitsland geloot, en dat was dus eindelijk een beetje easy comfort food maken. We maakten een Jagerschnitzel met champignonsaus, kartoffelsalat en asperges met (jaja ons ingrediënt) een basilicum saus. Simpel en lekker dus. Het toetje was dit keer een lichte blamage. De smaak was prima hoor maar de structuur was echt niet naar binnen te krijgen (vliesjes, stukjes, snotjes). Zelfs Mariek en Deb die dit hadden gefabriceerd schoven het met opgetrokken neus aan de kant. Het was een soort sinaasappel/rijstudding uit Egypte. Wat het allemaal wel weer goed maakte was de bak met slagroomijs en bloemenhoning, het ingrediënt wat zij hadden….. Aangezien deze verandering in de loting niet werkte hebben we weer wat anders verwacht en nu ben ik wel echt enthousiast! We zijn van de ‘landen’ afgestapt want we hebben er al aardig wat gehad. Dit keer gaan we met thema’s aan de slag. Iedereen mag een thema bedenken en de gastvrouw trekt het winnende lootje, Voor de volgende keer is het thema ‘rood’. Ik ben nu al nieuwsgierig naar wat er op tafel komt te staan. 

kookcl1

kookcl2

kookcl3

post bottom


Posted in FOOD | July 21st, 2013 4 comments

Daniëlle - July 21, 2013

Ziet er allemaal heerlijk uit!


Chantal - July 21, 2013

Ben heel benieuwd wat er uit komt volgende keer!


Joyce - July 21, 2013

Zo leuk dat jullie dit gewoon met een groepje vriendinnen doen! Als wij later allemaal eens gesettled zijn, lijkt me dit ook zo gezellig!


Nanda - July 22, 2013

Wat een heerlijke dingen! Ziet er mooi uit.