Mijn pasta Carbonara

pastacarb Er zijn zo veel verschillende recepten voor het maken van een pasta Carbonara. Ik heb dit keer een heerlijk zomerse versie gemaakt van de welbekende pasta uit Italië.

Ingrediënten (4 personen):
350 gram pasta
2 pakjes ontbijtspek in reepjes gesneden
2 uien
olijfolie
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eieren
75 gram geraspte pecorino kaas
handje verse bieslook
8 asperges
peper & zout

Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking, en kook daarnaast ook de (schoongemaakte) asperges in ruim water met zout ongeveer 12 a 14 minuten. Ondertussen kan je de uien snipperen en even glazig bakken in een koekenpan met de reepjes spek. Laat deze uitlekken op een bord met keukenpapier. Kluts de eieren door elkaar en voeg er wat peper en zout aan toe (kijk uit met het zout want de spek is ook wat zoutig). Doe de gehakte bieslook en de Griekse yoghurt bij de eieren en voeg de helft van de geraspte pecorino erbij. Roer deze mix lekker door elkaar. Giet de pasta af en giet er  vervolgens wat olijfolie over. De pasta kan dan weer terug in de pan. Roer de spek en gebakken uitjes erdoor en vervolgens het ei-mengsel. Roer de pasta goed door elkaar totdat er aan elk sliertje pasta wat gestold ei zit. Doe de pasta op een bord en leg de asperges erbij met daarover een klontje boter. Serveer de pasta als die vers is, en strooi er nog wat pecorino kaas over. Buon appetito!


Posted in FOOD | July 3rd, 2013 3 comments

Claudia - July 3, 2013

Oh, alweer een recept dat ik echt eens moet proberen.


Dina - July 3, 2013

Heerlijk, pasta is wat mij betreft altijd goed.


Mylene - July 10, 2013

Oelala, dat ziet er heerlijk uit. Ben ook dol op asperges, dus dat komt goed uit 😉