Transalpina trip

Van het weekend dacht ik weer lekker te gaan bloggen, en posts vooruit te gaan schrijven. Zaterdagochtend kwam hier al snel verandering in…. 

Hubby werd in paniek opgebeld door zijn vader in Roemenië om te vertellen dat mijn schoonmoeder (die in Duitsland aan het werk was) weg wilde van die plek omdat het eerder een concentratiekamp dan een werkplaats bleek. De mensen die daar seizoenswerk deden (veelal uit Roemenië en Hongarije) moesten met z’n twaalven op een kamer slapen, en met twee personen in een eenpersoonsbed. Als eten kreeg men drie keer per dag brood met salami, kaas en boter die over de datum was. Ook waren er veel gevechten tussen Roemenen en Hongaren, en werd er onderling veel gestolen. Uiteindelijk bleek dat door de hevige regenval in Duitsland de aardbeien (die zij zou gaan plukken) veelal niet goed waren en er dus geen werk was, en iedereen dagen doorbracht in dat complex terwijl zij geld hadden betaald voor de reis daarheen. Zo kwam het dus dat ik zaterdag na lunchtijd in de auto sprong met vader en hubby om zo’n 600 kilometer naar Erfurt te rijden om schoonmoeder op te halen. Beknopt het verhaal van afgelopen weekend; excuses dus voor wederom mijn afwezigheid!

Anyway. Toen wij in Roemenië waren wilde ik graag de Transalpina rijden. Dit is een hele mooi bergweg in centraal Roemenië die dwars door de Karpaten gaat. Een prachtige weg, met veel vergezichten. Vol goede moed vertrokken we die ochtend met twee auto’s. We zagen vanuit het dal wel dat er wat sneeuw op de toppen lag, maar hadden niet verder nagedacht. Toen we bijna boven waren stond er hek; we konden niet verder! Eenmaal weer terug in het dal bleek dat er een halve meter sneeuw lag daarboven en dat er geen autoverkeer mogelijk was. Helaas hebben we het mooiste deel niet kunnen rijden.Toch heb ik nog een paar foto’s kunnen schieten onderweg.

017

018

019

022

020

021

post bottom


Posted in DAILY TRAVEL | June 11th, 2013 10 comments

Joyce - June 11, 2013

Wat een verhaal zeg, van je schoonmoeder! Is ze nu weer veilig terug thuis? (:


Lyntje - June 11, 2013

We hebben haar meegenomen naar Nederland, dus ze is weer veilig gelukkig 😀


Janna - June 11, 2013

Wow heftig weekend, ik hoop dat het nu weer goed is? Prachtige foto’s, vooral die lucht!


Lyntje - June 11, 2013

Ja gelukkig is alles weer goed 🙂


Daniëlle - June 11, 2013

Wauw, prachtige foto’s! En wat verschrikkelijk daar zeg, zoals je het verhaal van je schoonmoeder beschrijft. Fijn dat jullie haar op hebben gehaald 🙂


Anna - June 11, 2013

Mooie foto’s, wauw!


Yolande - June 11, 2013

Jeetje, wat een verhaal! Gelukkig is het nu weer goed en is ze in Nederland


Ann - June 12, 2013

Is toch absurd dat zoiets nog kan gebeuren in Europa! Ik vind dat de instanties beter en meer moeten controleren in die agrarische branche, je hoort het best vaak ook hier in ned.


Li - June 12, 2013

Mooie foto’s Lijda


lyntje.nl - June 15, 2013

[…] we mijn schoonmoeder vorige week uit Duitsland hebben ‘gered’ besloten we er gelijk een weekje vakantie van te maken voor haar dus bleef ze hier in Nederland. […]