Snijbonen op z’n Italiaans

snijb

 

Tegenwoordig probeer ik af en toe ook vegetarisch te eten. Sommige mensen vinden het lastig om een lekker vegetarisch gerecht te verzinnen. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk! Dit recept probeerde ik afgelopen week en smaakt echt heerlijk. Het is lekker fris dus echt iets voor de lente!

Ingrediënten 4 (personen):
450 gram snijbonen
1 pakje gezeefde tomaten
2 witte uien
olijfolie
2 tenen knoflook
1 paprika
1 bol buffel mozzarella
verse bassilicum
peper & zout

Bereiding:
Maak de snijbonen klaar en kook ze ongeveer 10 minuten. Snipper ondertussen de uien en pers de knoflook fijn. Bak deze samen in een pan met olijfolie op een matig vuurtje tot ze glazig zijn. Voeg hierbij de gesneden paprika. Giet de snijbonen af en voeg ze bij de uien, knoflook en paprika. Laat dit samen eventjes bakken en doe dan het pakje met gezeefde tomaten erbij. Roer dit goed door. Snijd de verse bassilicum in kleine reepjes en doe dit bij de saus, net zoals peper en zout. Laat dit even lekker op een laag vuurtje doorpruttelen zodat alle smaken goed met elkaar vermengd zijn en dan is het tijd om op te scheppen! Om het af te maken snijd je de mozzarella in kleine stukjes en verdeel je die op het bord over de snijbonen. Lekker om te serveren als vegetarische pastasaus of gewoon met wat rijst erbij! Bon apetito.

post bottom


Posted in FOOD | May 14th, 2013 1 comment

Marike - May 14, 2013

Klinkt goed! Toevallig net twee dagen achter elkaar snijbonen gegeten, dus ik sla dit recept even op voor over een paar weken.. 😉