De Dolomieten

Veel mensen die naar Italië gaan kiezen voor het bruisende Rome, zoeken de heuvels van Toscane op of gaan naar het levendige kustleven van ‘de Laars’. Wat vaak vergeten wordt is dat er boven in Italië ook nog een fantastisch berggebied ligt. Het gebied typeert zich vooral door hoge rotsformaties die honderden meters de hoogte in steken.

Net over de grens met Oostenrijk zie je ze al boven de horizon uitkomen. Een prachtig gezicht, de wilde grijze rotsen met daaronder een groene band van bos en om het af te maken daarboven een helderblauwe lucht. Wij reden met grote ogen door dit prachtige gebied en wisten niet waar me moesten kijken. Overal is het zo mooi! Er kabbelt rustig een beekje voorbij terwijl er een roofvogel net over de auto scheert. We slingeren over diverse wegen die elke keer weer een spannend uitzicht leveren. Het Italiaanse verkeer is af en toe even wennen, want deze noordelijke Italianen voelen zich helemaal thuis op deze smalle bergweggetjes met diepe afgronden. Ons volgende doel was Belluno. Een klein stadje aan de zuidelijke kant van de Dolomieten. Om daar te komen was nog een hele klus. Allereerst raakten we verdwaald ergens boven op een berg, want er stonden borden die zowel naar links als naar rechts wezen. Op goed geluk kozen we een van de twee, en reden we nog verder van de bewoonde wereld af. Uiteindelijk kwamen we bij een bergpas die ons de goede kant op zou sturen. Wat we op dat moment nog niet wisten, was dat de pas afgesloten was! We hadden dus een heel eind voor niets gereden, of nouja voor niets…. Het was daar werkelijk prachtig en we waren heerlijk alleen. Gelukkig vonden we na een aantal verloren uren toch het stadje.

De Dolomieten zijn echt een geweldig gebied voor een ieder die van een actieve natuurlijke vakantie houdt. Er zijn genoeg campings in de buurt, en voor degene die iets luxer willen zijn er prima appartementen of hotels te vinden. Een echte aanrader is om een mooie pas te rijden. Hierdoor kom je op hoge toppen. Een aantal jaar geleden heb ik samen met mijn ouders Passo di Stelvio gereden ten westen van Bolzano; echt DOEN! Daarnaast zijn er ook veel meren waar je jezelf kan vermaken met watersport of andere dingen. Houd je het liever iets rustiger? Geniet dan van de vele wandelpaden die het noorden van Italië te bieden heeft.

Op zoek naar een mooie zomervakantie? Boek dan nu via http://www.homeaway.nl/ een prachtig vakantiehuis in de Dolomieten, want ik weet zeker dat je daar geen spijt van gaat krijgen!

dolo4

dolo1

dolo0

dolo2

dolo3

post bottom


Posted in TRAVEL | April 20th, 2013 3 comments

Li - April 20, 2013

Mooie foto’s


Nanda - April 20, 2013

Bedankt voor de tip, zoek nog een bestemming voor de zomervakantie 🙂


fourohseven - May 3, 2013

ooh. Dit ziet er wel heel mooi uit!