Giovanni Caminita bij Bewegen tegen kanker!

De week van de oncologie is weer van start gegaan bij de stichting ‘Bewegen tegen kanker’! Aan mij de grote eer om deze eerste activiteit vast te leggen. En dat was niet zomaar iets, want TV-kok Giovanni Caminita van 24kitchen kwam koken, samen met Sjaak Bral. Daarnaast galmden tussen het koken door de prachtige stemmen van de vrouw en dochter van Giovanni door de ruimte. Wat een stem hebben die twee zeg!

Giovanni begon met het maken van een lekkere pasta met verse tomaatjes. De omstanders wilden maar al te graag proeven en het viel goed in de smaak want de schaal was snel leeg. Hierna kwam de typisch Italiaanse caprese salade. Hij legde stap voor stap uit hoe je een goede pesto maakte (en nee die mocht absoluut niet uit een potje komen zei Giovanni), en drapeerde dit vervolgens netjes over de tomaten, buffelmozzarella en bassilicum. Als laatste mochten de gasten proeven van een Vitello Tonnato, een heerlijk gerecht met kalfsvlees met een tonijnsaus. De borden kwamen weer schoon leeg terug.

Tussendoor stalen de twee dames Anna en Linda Caminita de show met een mooie versie van het lied ‘Vlinder’ en het solonummer van Anna ‘The A-team’. Aan het einde signeerde Giovanni samen met Sjaak nog wat boeken van ‘Grenzeloos koken’ van 24kitchen. Hierin staan allerlei recepten uit verschillende werelddelen, een echte aanrader!

De week van de oncologie is nog niet voorbij. Check de website van de stichting om te zien welke activiteiten er nog meer georganiseerd worden deze week. Zo is er woensdag bijvoorbeeld een spinningmarathon waar ook veel bekende Nederlanders aan mee doen. Meld je nu nog aan en reserveer een fiets voor het goede doel!

 

0000

000

001

005

007

006

009

011

012

015

017

018

019

020

024

032

026

025

028

031

034

033

037

041

042


Posted in UNCATEGORIZED | April 15th, 2013 2 comments

Jorien - April 15, 2013

Wat leuk en bijzonder dat jij dit vast mocht leggen! Heb je mooi gedaan.


Angelina - April 16, 2013

Ah wat leuk zeg, mooie foto’s heb je gemaakt!