Aubergineblini’s

blinis1

Op zoek naar een lekker voorgerecht? Nou ik heb er eentje hoor! Deze aubergineblini’s maakte ik een paar weken geleden samen met een vriendin toen we voor onze wederhelften gingen koken. Het was een succes!

Ingrediënten:
1 aubergine
8 plakken dungesneden ham
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 ml Griekse yoghurt
4 eieren
100 ml melk
geraspte pecorino of parmezaanse kaas
peper & zout
basilicum
olijfolie

Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve tot een centimeter dikte. Omwikkel deze met de plakjes ham. Mix het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, eieren, melk, kaas en basilicum. Voeg naar smaak zout en peper toe. De mix moet een dik beslag worden. Wentel de aubergine gewikkeld in de ham er door heen. Zet een pan op het vuur en doe er een beetje olijfolie in. Laat de pan goed warm worden en bak de blini’s dan rustig totdat ze aan beide zijden lichtbruin zijn en de aubergine wat zacht is geworden. Serveer deze heerlijke aubergineblini’s met een frisse saus zoals Tzaziki.

 

post bottom


Posted in FOOD | April 14th, 2013 6 comments

Marjolein - April 14, 2013

Oh ik ben echt benieuwd hoe dat smaakt, het ziet er in ieder geval erg mooi uit!


Dina - April 14, 2013

Lijkt me heel lekker, ben benieuwd of het net zo lekker smaakt als dat het er uit ziet.


danique - April 14, 2013

jaaaaaaa lekker !
en het klinkt ook lekker gezond hihi 🙂
liefs !
xoxo


Nanda - April 14, 2013

Ben heel benieuwd hoe het smaakt! Ziet er iniedergeval erg mooi uit 🙂


Natasja - April 15, 2013

Ik heb dus nog nooit blini’s gemaakt omdat het me om de een of andere reden vooral heel ingewikkeld lijkt. Misschien toch niet dus 🙂


Janna - April 16, 2013

Dankjewel voor je lieve reactie! Ik heb er ook zo ontzettend veel zin in 😀 Wat een lekker recept trouwens, origineel ook. Het ziet er fantastisch uit! x