Kookclubje maart ’13

Wat kijk ik altijd uit naar deze avonden. Van te voren lekker borrelen terwijl de dames van het voorgerecht de keuken onveilig maken. Daarna schuiven we allemaal aan tafel, kijken we met grote ogen wat we nu weer voorgeschoteld krijgen en smullen we van het eerste verrassing-gerecht van die avond. Hierna komen er nog twee goed smakende gangen op tafel, deze avond is altijd gegarandeerd een groot succes.

Dorien en Debby fabriceerde en heerlijk romige avocadosoep uit Panama. De romige substantie combineerde goed met de verdwaalde rijstkorrel die een verassing was als je een lepel van deze soep in je mond had. Hoewel hij wat zwaar was, was ‘ie echt heel erg lekker! Hierna mochten Marieke en Anne hun creatie uit Rwanda op tafel zetten. Je kan je natuurlijk niks bij zo’n land voorstellen maar ze hadden ook dit keer iets kunnen vinden, dit was het enige recept wat op het internet stond uit dit land! Het was een kippetje met heerlijke zachte groenten die een tijdje hadden gekookt, daarnaast wat aardappeltjes en een heerlijke frisse koolsalade. Als laatste mochten Lianne en ik de keuken induiken. Ons was Vietnam toebedeeld en wij maakten onze eigen creatie van de welbekende ‘Vietnamese loempia’. Natuurlijk geen echte zoals je op straat vindt, want dat zou raar zijn als dessert. Wij hebben een banaan in filodeeg gerold en gefrituurd met daarover een chocoladecreme die als de ‘zoetzure saus’ moest fungeren.

Nadat we onze buiken vol hadden zakten we op de bank voor de uitslag van Wie is de Mol? Dit soort avonden zouden er meer moeten zijn…
kc3

Avocado soep – Panama

kc31

 

Wijntje!

kc32

Kippenpootje met aardappeltjes en salade РRwanda 

kc33 ‘Vietnamese loempia’ – Vietnam

post bottom


Posted in DAILY FOOD | March 11th, 2013 6 comments

Elien - March 11, 2013

Ziet er heerlijk uit!


Nanda - March 11, 2013

Wat een fijne gerechten!


Joyce - March 11, 2013

Oh wat heerlijk dit! <3 Ik ga zeker ook eens mijn vriendinnetjes optrommelen om samen wat moois op tafel te zetten. Geweldige soepkommetjes trouwens! Weet jij toevallig waar die vandaan getoverd zijn?


Lyntje - March 12, 2013

Ik heb het even nagevraagd bij mn vriendin en ze komen bij de Hema vandaan!


Joyce - March 20, 2013

Wat lief, dankjewel! Dat had je niet hoeven doen hoor – al is een reden om weer met je vriendinnetjes te kletsen natuurlijk altijd welkom. (:


Jorien - March 13, 2013

Oooh wat ziet dit er allemaal lekker uit zeg. Krijg dr spontaan trek van!