Eierkoek-framboosmuffins!

eierkoekfram Als ik eierkoeken koop vindt ik ze alleen de eerste dag lekker. Het knapperige randje, de zachte binnenkant; yum! Helaas krijg ik nooit zo’n zak in mijn eentje op en blijven er altijd wat eierkoeken over. Zo ook dit keer. Met 4 eierkoeken in mijn hand bedacht ik dit easypeasy receptje.

Ingrediënten voor 10 muffins:
4 eierkoeken
2 eieren
75 ml melk
doosje ingevroren frambozen
50 gram kokos
30 gram gesmolten boter
3 lepels zelfrijzend bakmeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheur de eierkoeken in stukken. Kluts de eieren door elkaar en doe ze over de eierkoeken samen met de melk. Kneed het door elkaar totdat het een soort dikke pap is geworden. De bevroren frambozen in stukjes crunchen (bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel) en door het beslag doen samen met de kokos. Roer alles goed door elkaar en voeg er nog wat bloem bij zodat het wat dikker wordt. Als je denkt dat het beslag nog iets te dun is kan je er gewoon wat extra bloem bij doen natuurlijk. Vet een cupcake vorm in met gesmolten boter. Verdeel vervolgens het beslag over de vormpjes en zet het voor ongeveer 30 a 40 minuten in de oven. Van buiten is ‘ie dan lekker crispy maar van binnen nog heerlijk zacht.

post bottom


Posted in FOOD | March 15th, 2013 6 comments

Simone - March 15, 2013

Ziet er lekker uit hoor! Knap dat je dat allemaal gewoon zelf bedenkt en handig dat je het nu niet hoeft weg te gooien 🙂


Daniëlle - March 15, 2013

Wat een leuk recept! Leuk met die eierkoeken 🙂


Dina - March 15, 2013

Ziet er weer heerlijk uit!


Bianca - March 16, 2013

Orgineel recept!
Lijkt me heerlijk!


danielle-springer@hotmail.com - March 16, 2013

Lijkt me erg lekker!


Lyanne - March 18, 2013

Ik hou niet zo van eierkoeken. Tenminste, na er eentje te hebben gegeten, heb ik het daarna wel gehad inderdaad. Maar dit klinkt echt heel goed! Ik dit receptje gelijk even opslaan. 🙂