De charme van Rome

Rome, mijn favoriete stad tot nu toe. Wat een heerlijk sfeertje hangt daar. Je voelt overal de passie van de Italianen, de oudheid die zich vermengd met het nieuwe en de schoonheid die zich achter elke hoek bevindt.

Als je als vrouw naar Rome gaat verzeker ik je: je krijgt een enorme ego-boost! Toen ik samen met een vriendin uit de trein stapte en met de kaart in onze handen rondliep om het hotel te vinden kwamen er meteen een paar Romeinen naar ons toe om ons de weg te wijzen. Ze hoeven er geen geld voor als ze je helpen zoals in andere landen, nee ze willen alleen maar jouw onverdeelde aandacht. Met een menend ‘Grazie’! verlieten we de mannen en liepen we in één keer naar ons hotelletje. Die avond genoten we in een restaurantje om de hoek van een voortreffelijke pasta Carbonara met een witte wijn. Als afsluiter kregen we een heerlijk Limoncello en iets zwalkend liepen we terug naar het hotel. De volgende dag huurden we een fiets, want volgens ons was dat de manier om Rome te zien. Helaas viel mijn ketting er na een halve kilometer al af. Een goed uitziende Carabinieri (politie) in uniform staakte zijn werkzaamheden als verkeersregelaar en trok een sprintje om deze blonde dames in nood te helpen. Deze gladjakker bekeek met zijn Italiaanse oog even hoe mijn fiets er aan toe was, pakte een zakdoekje (want zijn poezelige handjes mochten natuurlijk niet besmeurd raken met de smeer van de ketting!) en besloot dat we maar terug moesten naar de fietsenhandelaar. Gelukkig was deze het er ook me eens, en een aantal minuten later was ik voorzien van een nieuw scheurijzer.

Alsof we deelnamen Giro D’Italia vlogen we van de Via Nazionale naar de Via Cavour. We sloegen af en reden onder wapperend wasgoed over losliggende keien in een gezellig steegje. Aan het einde van dit straatje zagen we ‘m; Het Colloseum! Een magisch ding. We liepen een rondje, werden aan alle kanten toegeroepen door de nep-Ceasar’s die ons bestempelde als potentieel Cleopatra, en toen stapten we weer op onze bicicletta’s. Bij Fontana di Trevi namen we onze verdiende rust, kochten een ijsje bij de ijssalon op de hoek en nestelde ons op een bankje in de zon met uitzicht op het geweldige schouwspel dat zich afspeelde rondom de fontein.

Hierna vervolgden we onze weg naar de Spaanse trappen en Piazza Navona, een heerlijk plein een stukje lopen vanaf het Pantheon. Met onze fietsen schoten we zo nu en dan een eenrichtingsstraatje in (maar dan vanaf de verboden kant), met één hand aan het stuur en de andere hand zwaaiend naar de politiemannen die stonden te controleren en dan terug wuifden zonder door te hebben dat wij de wet overtraden.

Dat Rome een uitzonderlijk mooie stad is, dat is inmiddels denk wel bekend. Er zijn enorm veel plekken om te bekijken en je kan op ontelbaar veel plaatsen lekker eten. Ook raad ik echt iedereen aan om een fiets te huren en op die manier Rome te zien, want je komt zoveel meer in aanraking met het echte Rome als dat je met het openbaar vervoer gaat! Wel moet je beschikken over stalen zenuwen want de Italiaanse rijkunsten zijn nogal wild. Heb je nu ook zin gekregen om naar Rome te gaan? Via Venere.com kan je nu een leuk hotelletje of B&B boeken in de stad, voor eventuele andere bestemmingen check de homepage van Venere!

rome1

rome10

rome9

rome8

rome7

rome6

rome5

rome4

rome3

rome2

post bottom


Posted in TRAVEL | February 26th, 2013 6 comments

Bianca - February 26, 2013

Rome zou ik graag binnenkort eens bezoeken!
Mooie foto’s 🙂


Nicole - February 26, 2013

Wauw, prachtige foto’s!
Bijna 3 jaar geleden hadden wij ook allerlei dingen geboekt en geregeld voor Rome. Helaas hebben we moeten annuleren, want we kregen op hetzelfde moment een huisje toegewezen! Je begrijpt daarom wel dat Rome bovenaan het lijstje staat, haha.


Marjolein - February 26, 2013

Ben er nog nooit geweest, het ziet er wel super mooi uit!


Nanda - February 26, 2013

Oh geweldig lijkt Rome me! Ik ga dit jaar naar Italie, en ik hoop echt dat we een dagje Rome mee kunnen pakken 🙂


Alyssa - March 5, 2013

Wauw, Rome lijkt me heel erg mooi! Wil er graag eens keer heen!


Bo - March 6, 2013

Oh wauw! Rome is echt een stad die ik nog wil bezoeken!